Η BMW έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα για μία ακόμα φορά στην τελευταία ψηφοφορία των αναγνωστών που διοργάνωσαν τα γερμανικά περιοδικά «CHIP» και «auto, motor und sport» όπου απέσπασε μία σειρά κορυφαίων θέσεων.

bmnsbdfb2

Οι τεχνολογίες ενημέρωσης/ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας που διατίθενται στα τρέχοντα μοντέλα της γερμανικής μάρκας απέσπασαν την πρώτη θέση σε τέσσερις από τις έντεκα κατηγορίες του «Car Connectivity Award 2017» που οργάνωσαν από κοινού τα δύο περιοδικά.

Μεταξύ των διακρίσεων ήταν ο τίτλος του Συνδεδεμένου Αυτοκινήτου της Χρονιάς για τη νέα Σειρά 5. Εκτός από την άριστη συνδεσιμότητα, και η σχεδίαση θεωρείται κρίσιμος παράγοντας στη δημοτικότητα των νέων μοντέλων.

bmnsbdfb3

Οι νίκες των μοντέλων Σειρά 2 Coupe και Σειρά 4 Coupe/ Σειρά 4 Gran Coupe στο διαγωνισμό σχεδίασης 2017 Autonis που διοργανώνει το περιοδικό «auto, motor und sport» είναι μία ακόμα απόδειξη της απήχησης που έχει η σπορ κομψότητα των τελευταίων μοντέλων στο κοινό.

Συγκεκριμένα, η νέα Σειρά 5 ήρθε πρώτη στην κατηγορία Συνδεδεμένου Αυτοκινήτου των Βραβείων Συνδεσιμότητας Αυτοκινήτου 2017, συγκεντρώνοντας το 35,4% των ψήφων.

bmnsbdfb4

Με την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών σε μία ήδη εκτενή γκάμα υπηρεσιών BMW Connected και ConnectedDrive, το sedan ανέβασε ακόμα ψηλότερα τον πήχη στον τομέα της συνδεσιμότητας. Καινοτομίες όπως ψηφιακή υπηρεσία αναζήτησης χώρου στάθμευσης On-Street Parking Information, λειτουργία Remote 3D View και προειδοποιήσεις μέσω επικοινωνίας car-to-car λανσαρίστηκαν στη νέα Σειρά 5.

Οι τεχνολογίες ενημέρωσης/ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας της BMW απέσπασαν τρεις ακόμα από τους τίτλους που περιλαμβάνονται στην τέταρτη έκδοση του «Car Connectivity Award». Οι αναγνώστες των «CHIP» και «auto, motor und sport» ψήφισαν το σύστημα Πλοήγησης Professional της BMW (40,9% των ψήφων) ως το αγαπημένο τους. Το σύστημα εντυπωσιάζει με τη διαισθητική λειτουργία, την ακριβή απεικόνιση των χαρτών και την ταχεία, αξιόπιστη καθοδήγηση διαδρομών.

bmnsbdfb5

Η τελευταία γενιά του συστήματος Πλοήγησης Professional προσφέρει ταχύτερη εκκίνηση, ακόμα ταχύτερο υπολογισμό διαδρομής και πιο ρεαλιστικά τρισδιάστατα γραφικά σε αστικές περιοχές. Το σύστημα πλοήγησης είναι επίσης προσαρμοζόμενο, που σημαίνει ότι αν ο οδηγός εκτραπεί από μία υποδεδειγμένη διαδρομή, το σύστημα θα αρχίσει να προτείνει τη νέα διαδρομή ως ‘default’ επιλογή για τον εν λόγω προορισμό.

Η λίστα των διαθέσιμων επιλογών σε συνδυασμό με το σύστημα Πλοήγησης Professional περιλαμβάνει το WiFi hotspot υψηλής ταχύτητας για σύνδεση μέχρι δέκα κινητών συσκευών. Αυτό το προαιρετικό στοιχείο κέρδισε στην κατηγορία Entertainment/Multimedia, με το 28,0% των ψήφων.

Τέλος, ένα σύστημα της BMW ήρθε πρώτο στην κατηγορία Control Concepts/Displays. Η Οθόνη Ελέγχου (Control Display) με επιφάνεια αφής (που συντελεί στη διαισθητική, άνετη και ασφαλή λειτουργία του συστήματος iDrive) συγκέντρωσε το 23,7% της προτίμησης των αναγνωστών.

bmnsbdfb6

Η βαυαρική φίρμα διέπρεψε επίσης στην ψηφοφορία των αναγνωστών για την πιο ελκυστική σχεδίαση αυτοκινήτου, με νίκες σε δύο κατηγορίες. Ήταν η 17η φορά που το «auto, motor und sport» διοργάνωσε αυτά τα καλλιστεία αυτοκινήτων και φέτος οι νικητές του Autonis αναδείχτηκαν από 88 σημερινά μοντέλα που ανήκουν σε έντεκα κατηγορίες.

Στην κατηγορία compact, η Σειρά 2 Coupe απέσπασε το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Το βραβείο Autonis για τη πιο ελκυστική σχεδίαση στη μεσαία κατηγορία, μοιράστηκαν η Σειρά 4 Coupe με την Σειρά 4 Gran Coupe.

bmnsbdfb1

Νίκος Τσάδαρης