Στην Ινδία παρουσιάστηκε ένα νέο sedan που είναι επί της ουσίας το Suzuki Swift με ένα επιπλέον χώρο στο πίσω μέρος για αύξηση των εσωτερικών χώρων και θα ονομαστεί Suzuki Swift DZIRE.

Όπως φαίνεται, σε άλλες χώρες δεν είναι ικανοποιημένοι μόνο από το 3θυρο και το 5θυρο Suzuki Swift, έτσι, το αποτέλεσμα στην Ινδία ήταν, η Maruti να προχωρήσει στην κατασκευή της έκδοσης sedan του μικρού ιαπωνικού μοντέλου. Το sedan μοντέλο θα ονομαστεί DZIRE που είναι μια συντομογραφία της αγγλικής λέξης desire και σημαίνει «πόθος».

Μετά την παρουσίαση της τελευταίας γενιάς του Swift hatchback το 2011, η ιαπωνική φίρμα προχώρησε στην ανάπτυξη και δοκιμή του νέου Swift DZIRE, το οποίο αφού ολοκληρώθηκε δοκιμάστηκε στους δρόμους της Ινδίας. Πριν το επίσημο λανσάρισμα όμως ένας ινδός αναγνώστης ενός αυτοκινητιστικού blog φωτογράφισε και δημοσίευσε το DZIRE.

Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο sedan, αλλά όπως φαίνεται η Suzuki κράτησε το ίδιο μεταξόνιο, ενώ απλά πρόσθεσε τον «έξτρα» χώρο στο πίσω μέρος. Επίσης, υπάρχουν και κάποιες μικρές στιλιστικές αλλαγές στον μπροστινό προφυλακτήρα, ενώ τα μηχανικά σύνολα που θα εφοδιάζεται πιθανών να είναι τα ίδια με του hatchback.

Προς το παρόν, το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει στην Ινδία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να το δούμε και στην Ευρώπη.

Πηγή: autotriti.gr