H TIKT, γερμανική εταιρία που ειδικεύεται στην κατασκευή και πώληση εξαρτημάτων για βελτιώσεις αυτοκινήτων αποκάλυψε, πριν λίγες ημέρες ένα αρκετά εντυπωσιακό πρόγραμμα βελτίωσης για την πανίσχυρη Chevrolet Corvette ZR1.

Το πρόγραμμα tuning ονομάζεται Tripple X . Η TIKT Corvette ZR1 έρχεται με ένα αεροδυναμικό πακέτο που μοιάζει από άλλον πλανήτη και βεβαίως με αρκετά παραφουσκωμένα φτερά.

Χάρη στον επαναπρογραμματισμό της κεντρικής ηλεκτρονικής μονάδας ECU, σε έναν υπερσυμπιεστή και μια νέα εξάτμιση, η ZR1 TIKT έχει μέγιστη ισχύ 758 ίππων και 910 Nm ροπής. Η συγκεκριμένη ιπποδύναμη είναι κατά 120 άλογα μεγαλύτερη από αυτήν που αποδίδει η εργοστασιακή έκδοση, ενώ αντίστοιχα η ροπή είναι αυξημένη κατά 91 Nm.

Για να είναι σε θέση να αντέξει τις επιπλέον δυνάμεις, ο κινητήρας της Corvette ZR1 έπρεπε να τροποποιηθεί. Έτσι, η ZR1 TIKT έρχεται με νέες κυλινδροκεφαλές και εκκεντροφόρους, ενισχυμένα ελατήρια βαλβίδων, μια μεγαλύτερη πεταλούδα γκαζιού και πιο αποτελεσματικό σύστημα ψύξης.

Η TIKT Corvette ZR1 διαθέτει χαμηλωμένη κατά 30 χιλιοστά ανάρτηση στον πίσω άξονα και 50 χιλιοστά χαμηλωμένη στον μπροστινό άξονα. Τα αμορτισέρ δε, είναι αγωνιστικού τύπου, έτσι ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες του οχήματος.

Το κιτ αμαξώματος TIKT Corvette ZR1 περιλαμβάνει ένα νέο μπροστινό προφυλακτήρα με μεγάλους αεραγωγούς, πλαϊνές ποδιές, νέα φτερά, ένα μπροστινό διαχύτη και μια τεράστια πίσω αεροτομή, κατασκευασμένη από ανθρακονήματα.

Το βέβαιο είναι ότι δεν θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στους ελληνικούς δρόμους την TIKT Corvette ZR1. Έτσι λοιπόν δεν έχετε παρά να την απολαύσετε μέσα από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το Auto 24.

Πηγή: auto24.gr