Η BMW X3 ήταν το αυτοκίνητο που εγκαινίασε τη μεσαία κατηγορία SAV (Sports Activity Vehicle) το 2003 και από τότε, έχει καταγράψει πάνω από 1,5 εκατομμύριο πωλήσεις σε δύο γενιές μοντέλων μέχρι σήμερα.

Τώρα, η νέα X3 ετοιμάζεται να πάρει τη σκυτάλη με δυναμική εμφάνιση, δυνατά και παράλληλα οικονομικά συστήματα κίνησης, αλλά και πολυτελή εξοπλισμό.

bmdndba2

Οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από τρεις εκδόσεις (xLine, Luxury Line και M Sport ) καθώς και από τη γκάμα προϊόντων BMW Individual για να προσαρμόσουν όπως αυτοί επιθυμούν το εσωτερικό και το εξωτερικό της νέας X3.

Η προσεκτική αναβάθμιση του πλαισίου, με μειωμένες μη αναρτώμενες μάζες και προηγμένη κινηματική άξονα, θα αναβαθμίσει την οδική συμπεριφορά του μοντέλου, ενώ η γκάμα κινητήρων θα περιλαμβάνει τρεις βενζινοκινητήρες και δύο κινητήρες diesel με εκδόσεις ισχύος 184 – 360 ίππων (κατανάλωση μικτού κύκλου: 8.4 – 5.0 λτ/100 χλμ, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 193 – 132 γρ/χλμ). Όλα τα μοντέλα διατίθενται με το 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic.

bmdndba3

Επιπλέον, το βάρος είναι μειωμένο έως 55 κιλά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και η αεροδυναμική σαφώς βελτιωμένη με Cd = 0.29.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται το προηγμένο λειτουργικό σύστημα, με -προαιρετική- την αναγνώριση χειρονομιών και Intelligent Voice Assistant.

Επίσης, οι ενδεχόμενοι ιδιοκτήτες μπορούν να ελέγχουν λειτουργίες όπως το προαιρετικό, βοηθητικό καλοριφέρ, με το προαιρετικό BMW Display Key.

bmdndba4

Στον τομέα ασφάλεια, διατίθενται επιλογές όπως, η τελευταία γενιά του Active Cruise Control και το πακέτου ασφαλείας Driving Assistant Plus συμπεριλαμβανομένων Steering & lane control assistant, Lane Change Assistant (από Δεκέμβριο 2017) και Lane keeping assistant με προστασία από πλευρική σύγκρουση αυξάνουν τις δυνατότητες για (ημι-) αυτοματοποιημένη οδήγηση. Διατίθεται ακόμα, όλη η γκάμα λειτουργιών της τελευταίας γενιάς BMW Connected, για άριστη συνδεσιμότητα μεταξύ ιδιοκτητών, αυτοκινήτων και έξω κόσμου.

Τέλος, για όσους επιθυμούν το κάτι περισσότερο, η κορυφαία BMW X3 M40i θα είναι το πρώτο Μοντέλο M Performance αυτής της σειράς.

bmdndba5 bmdndba6 bmdndba7 bmdndba8 bmdndba9 bmdndba10 bmdndba11 bmdndba12 bmdndba13 bmdndba14 bmdndba15

Νίκος Τσάδαρης