Το Yaris Hybrid θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2012. Συνδυάζει την ευφυή διάταξη χώρων και την «αστική ευελιξία» Yaris με τη μοναδική οδηγική εμπειρία και απόδοση του πλήρως υβριδικού συστήματος Hybrid Synergy Drive (HSD) της Toyota. Το λανσάρισμα του νέου Yaris Hybrid σηματοδοτεί ένα νέο, σημαντικό βήμα στη στρατηγική επέκτασης της πλήρως υβριδικής τεχνολογίας της εταιρίας σε βασικά μοντέλα Toyota στην Ευρώπη.

Το Yaris είναι το βασικό best seller της Toyota, με το μεγαλύτερο ενεργό στόλο στους Ευρωπαϊκούς δρόμους. Μετά το λανσάρισμα του Auris Hybrid το 2010, το Yaris Hybrid είναι το δεύτερο βασικό μοντέλο Toyota με τεχνολογία Full Hybrid την οποία λανσάρει στη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή αυτοκινητιστική κατηγορία.

Το Yaris Hybrid, η νέα ναυαρχίδα της σειράς Yaris, χαρακτηρίζεται από μία αποκλειστική, αεροδυναμική εξωτερική σχεδίαση. Υιοθετώντας τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας Toyota, συνδυάζει ένα νέο, πιο δυναμικό τραπεζοειδή αεραγωγό Under Priority με το σχεδιαστικό στοιχείο Keen Look ενσωματωμένο στους εμπρός προβολείς.

Το Yaris Hybrid χρησιμοποιεί το πρώτο σύστημα κίνησης HSD με κινητήρα μειωμένου κυβισμού της Toyota. Συνδυάζοντας το νέο βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων με ένα ελαφρύτερο, πιο συμπαγή ηλεκτροκινητήρα, κιβώτιο μετάδοσης, εναλλάκτη (inverter) και μπαταρία, το νέο σύστημα είναι 20% ελαφρύτερο από το αντίστοιχο ενός Auris Hybrid.

Χάρη στη μείωση των διαστάσεων όλων των βασικών εξαρτημάτων του HSD, και στην τοποθέτηση του ρεζερβουάρ καυσίμου και της μπαταρίας κάτω από το πίσω κάθισμα, το Yaris Hybrid προσφέρει τους χώρους επιβατών και αποσκευών (286 L) εφάμιλλους των συμβατικών μοντέλων.

Ο πολύ αποδοτικός κινητήρας 74 kW/100 DIN hp του Yaris Hybrid θα επιτυγχάνει μία κορυφαία ισορροπία επιδόσεων και εκπομπών CO2 στην κατηγορία B, επιτρέποντας παράλληλα στους πελάτες να χρησιμοποιούν συχνά προγράμματα μηδενικών εκπομπών οξειδίων του αζώτου (NOx), μικροσωματιδίων (PM) και Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2).

Με σύστημα αιρκοντίσιον και αυτόματο κιβώτιο στο στάνταρ εξοπλισμό, η άνεση των πελατών παραμένει σε υψηλά επίπεδα παράλληλα με την κορυφαία απόδοση και τις πρότυπες τιμές ρύπων.

Συνδυάζοντας εντυπωσιακή σχεδίαση, ευελιξία στην πόλη, λειτουργικότητα και την καλύτερη διάταξη χώρων στην κατηγορία με τα διαπιστευτήρια καινοτομίας, απόδοσης και περιβαλλοντικής συμβατότητας της πλήρως υβριδικής τεχνολογίας Toyota, αντιπροσωπεύει το πιο προηγμένο Yaris που έχει παρουσιάσει ποτέ η Toyota.

Το νέο Yaris Hybrid θα ξεκινήσει να διατίθεται στην ελληνική αγορά το καλοκαίρι του 2012.

Πηγή: auto24.gr