Η Kia αποκαλύπτει τη μορφή του νέου cee’d δίνοντας συγχρόνως στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες για τη νέα μικρομεσαία της πρόταση που θα παρουσιαστεί το Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης.

Το Kia cee’d είναι ένα αυτοκίνητο που ανέστρεψε την εικόνα της κορεάτικης φίρμας δίνοντάς της μια νέα ώθηση, τόσο σε εμπορικό επίπεδο, όσο και στη συνείδηση των ευρωπαίων κατασκευαστών. Σήμερα, ύστερα από ένα περιορισμένης έκτασης face lift, η εταιρεία προχωρά στην ανανέωση του εν λόγω μοντέλου χαρίζοντας στη νέα μικρομεσαίας πρόταση της Kia ένα πιο «έντονο» παρουσιαστικό.

Την ευθύνη για ό,τι αντικρίζει κανείς στη μια και μοναδική φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας έχει ο υπεύθυνος σχεδιασμού της εταιρείας, Peter Schreyer, ο οποίος ενσωμάτωσε στο νέο cee’d χαρακτηριστικά, όπως τα νέα φωτιστικά σώματα ημέρας, την πιο «έντονη» πολυγωνική μάσκα με τις πινελιές χρωμίου και το τοποθετημένο στο καπό λογότυπο του κορεάτη κατασκευαστή, που συντελούν στη διαμόρφωση ενός πιο αθλητικού προφίλ με αρκετές δόσεις κομψότητας.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το επερχόμενο νέο procee’d, το οποίο αποτελεί ως γνωστόν την 3θυρη παραλλαγή του cee’d, θα εξακολουθεί να είναι πιο σπορτίφ σε σχεδίαση και απόδοση σε βαθμό αντίστοιχο με εκείνον του VW Scirocco απέναντι στο αδελφό Golf.

Στον τομέα των μηχανικών μερών, η Kia δεν έχει δώσει ακόμα το στίγμα των προθέσεών της. Παρ’ όλα αυτά, δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις στα κινητήρια σύνολα που θα κινούν το νεότερο cee’d (σημ.: οι μόνες θα αφορούν τις καλύτερες επιδόσεις τους στους τομείς της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων).

Για όσους αδημονούν για κάτι πιο καυτό, αξίζει να σημειωθεί πως η πολυαναμενόμενη υπερτροφοδοτούμενη έκδοση των 1,6 λίτρων θα αφορά αποκλειστικά στο νέο procee’d, το οποίο αναμένεται στις αρχές περίπου του 2013. Έως τότε, το 5θυρο νέο cee’d, το οποίο θα παρουσιαστεί πριν τις αρχές του καλοκαιριού, αναμένεται να καλύψει το όποιο κενό.

Όσον αφορά την έκδοση στέισον βάγκον, οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως το ντεμπούτο του έχει προγραμματιστεί περίπου για τις αρχές του φθινοπώρου.

Πηγή: 4troxoi.gr