Το σαββατοκύριακο 23-24 Σεπτεμβρίου οι πρωταγωνιστές του Dirt Games Challenge, μαζί με αυτούς του TRC, θα αναμετρηθούν στη χωμάτινη πίστα στις Καρυές Λακωνίας. Μετά από ένα σημαντικό διάστημα μακριά από τη δράση, το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν τρεις αγώνες (Καρυές, Χαλκίδα και Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων) οι oποίοι και θα κρίνουν τους νικητές των Επάθλων του Dirt Games Challenge.

Παρά τις δυσκολίες των καιρών, 45 οδηγοί δήλωσαν συμμετοχή και θα λάβουν μέρος στον δεύτερο γύρο του θεσμού, αριθμός άκρως εντυπωσιακός. Μάλιστα, ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός ότι η λίστα των συμμετοχών δε διακρίνεται μόνο για το μεγάλο αριθμό της, αλλά και για την ποιότητα των οδηγών. Οι συμμετέχοντες στις χωμάτινες φόρμουλες αγγίζουν τους 16, με τους διεκδικητές των τίτλων στις επιμέρους κατηγορίες να δίνουν φυσιολογικά το «παρών».

Ανάμεσα σε αυτούς συναντάμε τον Γιώργο Ζυμαρίδη, που στον πρώτο γύρο του Dirt Games Challenge είχε επικρατήσει τόσο στην κατηγορία των 600 κ.εκ. όσο και σε αυτήν των 750 κ.εκ. Ο ταχύτατος Έλληνας οδηγός, που έχει αποδειχθεί μετρ του είδους, θα βρει απέναντί του τον Λάμπρο Αθανασούλα, που θα οδηγήσει το SR Kartcross της δικής του ομάδας. Μάλιστα, ο κάτοχος του βάθρου στο Ακρόπολις το ’15 και το ’16, θα αναμετρηθεί επί ίσοις όροις με τον Ζυμαρίδη, αφού θα μοιραστούν το SR Kartcross της δικής του ομάδας.

Στη μάχη της κορυφής θα βρεθεί αναμφίβολα και ο Χαράλαμπος Γαζετάς με το Lahoz των 750 κ.εκ., γνωστός για τις επιδόσεις του στο χώμα.

Στην κατηγορία Open ο Επαμεινώνδας Καρανικόλας με το Custom Crosskart θα προσπαθήσει να διπλασιάσει τις νίκες του έπειτα από αυτήν που είχε σημειώσει στο Διαδρόμιο. Επίσης, στη μάχη της κατηγορίας των 600 κ.εκ. θα δούμε τον Γιάννη Χεκιμιάν με το καινούργιο Speedcar, στην πρώτη του με το νέο του απόκτημα.

Ενδιαφέρον πάντα έχει η παρουσία του ταχύτατου και μετρ των αγώνων πίστας Βασίλη Παπαφιλίππου, αλλά και του γνωστού μας από την παρουσία του στους αγώνες ράλλυ «Filon», που θα αγωνιστεί με το Semog Trophy.

Τον αγώνα, που προσμετρά τόσο στο Dirt Games Challenge όσο και στο TCR, διοργανώνουν η Λέσχη της Σπάρτης μαζί με την αντίστοιχη της Κορίνθου. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της πίστας ο τεχνικός και ο διοικητικός έλεγχος, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσουν τις αναγνωρίσεις τους στη διαδρομή οι συμμετέχοντες.

Η δράση αρχίζει την Κυριακή το πρωί, με το πρώτο αγωνιστικό να ξεκινά στις 09:30. Αξίζει να σημειώσουμε ότι κάθε οδηγός θα πραγματοποιεί ένα γύρο στην πίστα από τους συνολικά τέσσερις, για να δώσει τη σειρά του στον επόμενο.

Όσοι επιθυμούν να βρεθούν στο μοναδικό αυτό γεγονός, θα πρέπει να ταξιδέψουν μέχρι το χωριό Καρυές στη Λακωνία. Ακολουθώντας την παλιά εθνική οδό Τρίπολης-Σπάρτης, έπειτα από 24 χλμ. ακολουθείτε κατεύθυνση προς το χωριό Καρυές, όπου υπάρχει και σχετική σήμανση στη συνέχεια. Στα επισυναπτόμενα αρχεία μπορείτε να βρείτε σχετικό road book.

dirt1 dirt2 dirt3 dirt4

Νίκος Τσάδαρης