Την 67η Έκθεση της Φρανκφούρτης διάλεξε η Suzuki για την Παγκόσμια Πρεμιέρα του νέου Swift Sport, το οποίο πλαισίωνε τα συνολικά εννέα εκθεμάτων, αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και κινητήρων της μάρκας.

Η 3η γενιά του Swift Sport διαθέτει χαμηλότερη και φαρδύτερη σιλουέτα, με πιο επιθετικό σχεδιασμό, και αναλογία ροπής προς βάρος τέτοια που εξασφαλίζει την τοποθέτηση του μοντέλου στην κατηγορία των λεγόμενων καυτών hatchback.

suzuk1

Το βάρος του αμαξώματος μειώθηκε κατά 80 κιλά, περιοριζόμενο στα 970 κιλά, ενώ η μέγιστη ροπή αυξήθηκε κατά 70 Nm, φτάνοντας τα 230 Nm, με τη χρήση του κινητήρα 1.4 Boosterjet. Τη ίδια στιγμή η παραδοσιακά εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά του Swift Sport έγινε καλύτερη και πιο άμεση από ποτέ.

Η σπορ σιλουέτα του Swift Sport και οι επιδόσεις του, τονίζονται από τη νέα μάσκα και τον εμπρός προφυλακτήρα, με το αεροδυναμικό σπόιλερ, τα πλαϊνά μαρσπιέ, τον πίσω διαχύτη και την αεροτομή οροφής, ενώ οι ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και η διπλή απόληξη της εξάτμισης ολοκληρώνουν την εικόνα.

suzuk2

Το εσωτερικό του Swift Sport είναι οδηγοκεντρικό και δείχνει τις «προθέσεις» του στον δρόμο. Τονισμένες επιφάνειες, χρωματικές αντιθέσεις, όργανα ακριβείας, τα ημιμπάκετ καθίσματα και τα υψηλής ποιότητας υλικά, υπόσχονται στιγμές οδηγικής απόλαυσης στον χρήστη.

suzuk3

Το νέο Swift Sport αναμένεται να λανσαριστεί στην Ευρώπη την άνοιξη του 2018.

Νίκος Τσάδαρης