Ο CEO της Opel, Michael Lohscheller, εγκαινίασε με Συνέντευξη Τύπου το περίπτερο της Opel στο 67ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (ανοιχτό καθημερινά έως 24 Σεπτεμβρίου). Παρουσία 300 εκπροσώπων του Τύπου και του CEO του Groupe PSA, Carlos Tavares, ο κ. Lohscheller παρουσίασε τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες, με το Grandland X να είναι το πρώτο Opel που θα προσφέρεται σε plug-in υβριδική έκδοση.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκαν και τα μοντέλα Opel Insignia. Το δυναμικό GSi συνεχίζει τη μακρά παράδοση της Opel στις σπορ λιμουζίνες με αυτό το κάτι διαφορετικό, ενώ το τετρακίνητο Country Tourer είναι η ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της περιπέτειας.

Opel Grandland X:

oprle2

Μοντέρνες, δυναμικές γραμμές, off-road εμφάνιση και υπερυψωμένη θέση καθισμάτων με καλή σφαιρική ορατότητα σε συνδυασμό με ποικίλες κορυφαίες τεχνολογίες, άφθονους χώρους και άνεση για μέχρι πέντε φίλους της περιπέτειας, είναι ο ορισμός του νέου Grandland X. Η γκάμα σύγχρονων συστημάτων υποστήριξης και χαρακτηριστικών άνεσης για το Grandland X είναι πρώτης κατηγορίας: Το Αυτόματο Σύστημα Διατήρησης Σταθερής Ταχύτητας (Automatic Cruise Control) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert), Προηγμένο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist) και Κάμερα 360° είναι μερικά ενδεικτικά παραδείγματα.

Η Opel εξοπλίζει το Grandland X με σύστημα Προσαρμοζόμενου Εμπρόσθιου Φωτισμού [Adaptive Forward Lighting (AFL)] και λαμπερούς προβολείς LED. Το νέο μοντέλο προσφέρει απολαυστική οδήγηση όλο το χρόνο και ανεξαρτήτως εδάφους. Αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων και στο προαιρετικό, ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip που εξασφαλίζει άριστη πρόσφυση και σταθερή συμπεριφορά, σε όλες τις οδικές συνθήκες, από χιόνι και λάσπη μέχρι αμμώδη και βρεγμένα εδάφη

Εργονομικά, εμπρός καθίσματα πιστοποιημένα από το AGR (Καμπάνια για Πιο Υγιή Πλάτη), θερμαινόμενο τιμόνι και θερμαινόμενα καθίσματα μπροστά και πίσω, εξασφαλίζουν κορυφαία επίπεδα άνεσης. Η πίσω πόρτα που ανοίγει και κλείνει με απλή κίνηση του ποδιού επιτρέπει εύκολη πρόσβαση από το εξωτερικό. Όπως σε όλα τα μοντέλα Opel, οδηγοί και επιβάτες του Grandland X απολαμβάνουν κορυφαία συνδεσιμότητα με την τελευταία γενιά συστημάτων IntelliLink συμβατών με Android Auto και Apple CarPlay καθώς και το σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης Opel OnStar που περιλαμβάνει Wi-Fi Hotspot[1] και νέες υπηρεσίες όπως κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο[2] και αναζήτηση χώρου στάθμευσης[3].

Ιδανικά εξοπλισμένο, το Grandland X μήκους 4,48 m και τρίτο μέλος της οικογένειας Opel X,  είναι υπολογίσιμος αντίπαλος στην ανερχόμενη κατηγορία SUV στην οποία θα δώσει νέα πνοή. Μόνο στην κατηγορία των συμπαγών, το μερίδιο SUV έχει αυξηθεί από 7% το 2010,  σε σχεδόν 20%,  σήμερα. Ταυτόχρονα, το Grandland X επεκτείνει την πλούσια γκάμα της Opel σε αυτή την πολύ δημοφιλή κατηγορία.

Opel Insignia GSi

oprle3

Κομψότερο, ακριβέστερο, ακόμα πιο αποδοτικό. Το νέο Insignia GSi είναι ένα σπορ «εργαλείο» -όπως μία λιμουζίνα ή στο μέλλον ένα station wagon- για όσους αναζητούν κάτι ξεχωριστό. Ένα αυτοκίνητο για τον οδηγό σε όλα τα είδη δρόμων. Το στάνταρ πλαίσιο FlexRide με πολύ δυναμικό σετάρισμα που προσαρμόζεται στο οδηγικό στυλ και τις επικρατούσες οδικές συνθήκες σε κλάσματα δευτερολέπτου, καθώς και τα νέα ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 S σε ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο πρόσφυσης.

Το ευφυές σύστημα τετρακίνησης με κατανομή ροπής είναι μοναδικό στην κατηγορία. Με αυτή την τεχνολογία το νέο Insignia GSi, ανταποκρίνεται πιο άμεσα και με μεγαλύτερη ακρίβεια στις εντολές του συστήματος διεύθυνσης, ενώ προσφέρει άριστη πλευρική πρόσφυση για μέγιστη ευστάθεια όπως και εξαιρετικό κράτημα.

Το νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο λειτουργεί και μέσω των χειριστηρίων του τιμονιού (shift-paddles) για πιο ενεργή συμμετοχή του οδηγού. Τυπικό χαρακτηριστικό της νέας γενιάς Insignia είναι ο συνδυασμός σχεδίασης ελαφρού βάρους, χαμηλού κέντρου βάρους και ισχύος από 2λιτρο turbo κινητήρα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα άριστη ισορροπία και πολύ καλή αναλογία ισχύος-βάρους, αρετές που επιβεβαιώνονται και στο χρονόμετρο.

Με μεγάλους χρωμιωμένους αεραγωγούς μπροστά και απέριττο πίσω τμήμα με αεροτομή για την απαραίτητη αεροδυναμική πίεση στον πίσω άξονα, η εμφάνιση του GSi εναρμονίζεται με τις επιδόσεις του. Τα ενσωματωμένα σπορ, δερμάτινα καθίσματα με πιστοποίηση AGR (ειδικά σχεδιασμένα για το GSi), το δερμάτινο σπορ τιμόνι και τα αλουμινένια πεντάλ αποτελούν τις τελικές πινελιές.

Opel Insignia Country Tourer

oprle4

Το νέο Insignia Country Tourer ολοκληρώνει την παρουσία του μοντέλου στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης. Η ασημί ποδιά τονίζει την αντοχή του αυτοκινήτου. Ανάγλυφα μαύρα προστατευτικά στο κάτω τμήμα και οι θόλοι των τροχών αναδεικνύουν τη σκληροτράχηλη εμφάνιση. Το πίσω  τμήμα περιλαμβάνει ομοίως στοιχεία που υποδηλώνουν την περιπετειώδη φύση του μοντέλου, όπως μία ασημί ποδιά και διπλή απόληξη εξαγωγής που ενισχύουν την αίσθηση πλάτους.

Όσοι επιθυμούν να φύγουν από την άσφαλτο, θα εκτιμήσουν τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά 20 χλστ μαζί, το σύστημα τετρακίνησης με κατανομή ροπής Twinster και τη νέα πίσω ανάρτηση πέντε συνδέσμων. Ισχυροί, υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες εξασφαλίζουν ζωηρές επιδόσεις.

Το νέο Insignia Country Tourer είναι πάνω απ’ όλα εξαιρετικά πρακτικό και χάρη στην προαιρετική πίσω πόρτα που λειτουργεί ανέπαφα (μέσω αισθητήρα), τη στάνταρ σχάρα οροφής και μία πλούσια γκάμα υπερσύγχρονων συστημάτων υποστήριξης, δυνατότητες συνδεσιμότητας και χαρακτηριστικά άνεσης.

Νίκος Τσάδαρης