Ο 23χρονος Ελβετός Sébastien Buemi που πριν από μερικές μέρες έχασε τη θέση του στη Scuderia Toro Rosso, δήλωσε πιστός στη Red Bull, την εταιρεία που τον στήριξε και τον ανέδειξε δίνοντας του τη δυνατότητα να αγωνιστεί στη Formula 1.

Ο ίδιος από την μία δεν περίμενε την απόφαση αυτή, ωστόσο κρατά χαμηλούς τόνους και δηλώνει:

«Έπεσα από τα σύννεφα! Μερικές ημέρες νωρίτερα είχα συζητήσεις σε θέματα που αφορούσαν στην επόμενη σεζόν. Ήμουν στον προσομοιωτή της Red Bull Racing στο Milton Keynes, όταν Franz (Tost, ο επικεφαλής της Toro Rosso) και ο Helmut (Marko, επικεφαλής της Red Bull Junior Team & ειδικός σύμβουλος του Dietrich Mateschitz) μου τηλεφώνησαν»

«Προφανώς είμαι απογοητευμένος. Είναι όμως απόφαση τους και τη σέβομαι. Δεν ξεχνάω πως χωρίς αυτούς, δεν θα είχα φτάσει ως εδώ. Με βοήθησαν πολύ και για μεγάλο χρονικό διάστημα, σχεδόν από το ντεμπούτο μου στη Formula BMW (2005), μετά στη Formula 3, το GP2 αλλά και τη Formula 1».

«Δεν μπορώ να πω για τη νέα σεζόν, μόνο αυτό που ξέρετε, πως δεν θα οδηγώ για την Toro Rosso το 2012. Ωστόσο, η πόρτες της Red Bull δεν έχουν κλείσει οριστικά για μένα. Όλα είναι πιθανά για το μέλλον. Θα παραμείνω αισιόδοξος.