Ο Αμερικανός οδηγός της Ducati,ο οποίος οδήγησε για πρώτη φορά μοτοσικλέτα μετά από τον τραυματισμό του στον τελευταίο αγώνα της Βαλένθια, τραυματίστηκε ξανά και έσπασε τον αριστερό του ώμο και δύο πλευρά.

Η μοτοσικλέτα του Hayden, που είχε ξεκινήσει την προετοιμασία στην πατρίδα του σε μια ιδιωτική πίστα flat track στο Kentucky, συγκρούστηκε με άλλη μοτοσικλέτα.

Ο 30χρονος αναβάτης δήλωσε: «Φυσικά οι τραυματισμοί δεν είναι ποτέ καλό πράγμα. Αλλά είναι κομμάτι των αγώνων μοτοσικλέτας. Όπως και στη Βαλένθια ήταν ένα τρομακτικό ατύχημα. Είχα αρχίσει να προετοιμάζομαι ξανά, όπως κάνω το χειμώνα, σε μια ιδιωτική πίστα κοντά στο σπίτι μου. Ήμουν πίσω από έναν άλλο αναβάτη και προσπάθησε να φύγει από μπροστά μου. Δεν πήγαινα πολύ γρήγορα αλλά βρήκε στον μπροστινό μου τροχό και έπεσα, προσγειώθηκα άσχημα στον αριστερό μου ώμο και αυτό ήταν αρκετό».

Σύμφωνα με την Ducati δεν υπάρχουν σχέδια για εγχείριση αυτή τη στιγμή, αλλά η κατάσταση με τον ώμο του πρωταθλητή του 2006 θα επαναξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Γενικότερα οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για το αν ο Hayden θα πάρει μέρος στις πρώτες χειμερινές δοκιμές του 2012 στις 31 Ιανουαρίου στη Sepang.

Τέλος, ο Hayden δήλωσε: «Είναι απογοητευτικό, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι εκτός από το να περιμένω να γίνω καλά γρήγορα. Όπως και να έχει, αυτό δεν επηρεάζει τις προσδοκίες μου για το 2012, το οποίο είναι πλέον πολύ κοντά».