Η σημαντικότερη εκδήλωση στον κόσμο για το τροχόσπιτο και τον κατασκηνωτικό τουρισμό, η Έκθεση Caravan Salon 2017, φιλοξενείται στη γερμανική πόλη Ντίσελντορφ, από τις 26 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου. Εκεί και η Fiat Professional με βασικό έκθεμα το best-seller Ducato.

Στην έκθεση κάνει επίσημη πρεμιέρα το νέο Ducato 4×4, ενώ στο περίπτερο της Fiat κάνει την πρώτη του εμφάνιση το εκθεσιακό αυτοκίνητο Ducato 4×4 Expedition 2017, βασισμένο στην τετρακίνητη έκδοση, που ανοίγει νέους ορίζοντες για πιο δραστήριες διακοπές.

Το Fiat Ducato 4×4 Expedition 2017 έχει δημιουργηθεί για τους πελάτες που έχουν ένα ιδιαίτερο lifestyle, αγαπούν την περιπέτεια, και ταυτόχρονα επιθυμούν ένα ολοκληρωμένο πακέτο προηγμένων τεχνολογικά χαρακτηριστικών.

fnotindt1 fnotindt2 fnotindt3

Το εκθεσιακό Ducato 4×4 Expedition 2017 είναι ένα τετρακίνητο, παντός εδάφους όχημα που προσφέρει περισσότερες δυνατότητες σε όσους επιλέγουν ένα ταξίδι με τροχόσπιτο. Η μόνιμη τετρακίνηση διαθέτει δύο σώματα μεταφοράς και ένα κεντρικό διαφορικό συνεκτικού συμπλέκτη. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός εξασφαλίζει τη σωστή μεταφορά της ροπής ανάμεσα στους εμπρός και πίσω τροχούς, βελτιστοποιώντας την πρόσφυση σε διάφορες συνθήκες. Η διάταξη είναι τέτοια ώστε να καταλαμβάνει όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο για να μην υπάρχουν περιορισμοί ως προς τον μεταφερόμενο εξοπλισμό. Άλλωστε, αυτό αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα προτερήματα του Ducato. Το νέο σύστημα 4×4 παράλληλα συνεργάζεται άμεσα με τα συστήματα ασφαλείας του Ducato, και κυρίως με το ESC. Έτσι, το Ducato 4×4 παρουσιάζει άψογο κράτημα, ακόμα και όταν είναι πλήρως φορτωμένο, όπως συμβαίνει συχνά με αυτού του είδους τα οχήματα.

Από τη στιγμή της γέννησής του το 1981, το Ducato θεωρείται ιδανικό όχημα για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν την άμεση επαφή με τη φύση και την επιλογή χώρου παραμονής τους. Πριν από 36 χρόνια το Ducato έφερε αναστάτωση στην αγορά των μεγάλων επαγγελματικών οχημάτων χάρη στην εμπρός κίνηση, τους ισχυρούς κινητήρες και τον μεγάλο χώρο φόρτωσης. Μια αναστάτωση η οποία συνεχίζεται μέσα από την παρουσίαση διαφόρων νέων εκδόσεων, όπως το νέο Ducato 4×4.

fnotindt4 fnotindt5Η νέα σειρά 4×4 επεκτείνεται σε όλες τις εκδόσεις Ducato (van & truck που διατίθενται σε 4X2 εκδόσεις) και ικανοποιεί τις νέες ανάγκες στην αγορά, χάρη στην τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει στην κατηγορία, κατά τη διάρκεια ενός και πλέον αιώνα ιστορίας.

Το Fiat Ducato διαθέτει ένα εξαιρετικό κύκλο στροφής για να διευκολύνει τους επιτόπιους ή μη ελιγμούς. Ένα δυνατό σημείο του μοντέλου είναι η άνεσή του: ασφαλής, ευχάριστη οδήγηση, άνετα καθίσματα στο στιλ «Captain Chair» με ενσωματωμένα προσκέφαλα, ρυθμιζόμενο υδραυλικό τιμόνι. Τέλος, υπάρχουν πολλές εφαρμογές ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, οι οποίες επιτρέπουν ένα ήρεμο και ασφαλές ταξίδι.

Οι κινητήρες και τα συστήματα μετάδοσης του Ducato έχουν αναπτυχθεί με βάση τις ιδιαιτερότητες των camper vans. Όλοι οι κινητήρες ξεχωρίζουν για την υψηλή απόδοση & υψηλή ροπή στις χαμηλές στροφές, ένα σημαντικό στοιχείο για τους οδηγούς των camper van και ταυτόχρονα για χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Στην έκθεση Caravan Salon 2017 στο Düsseldorf η Fiat παρουσιάζει και ένα εκθεσιακό αυτοκίνητο βασισμένο στο Talento, μια εξαιρετική εναλλακτική επιλογή για όσους αναζητούν ένα πιο συμπαγές και ευέλικτο camper van. Η παρουσία της Fiat στην έκθεση ολοκληρώνεται με το Fullback Cross pickup, ένα όχημα για extreme εξορμήσεις χάρη στη μετάδοση της κίνησης στους τέσσερις τροχούς και την άνετη 5θέσια καμπίνα.

Νίκος Τσάδαρης