Τα αδέλφια τσακώνονται για όλων των λογιών τα πράγματα και τώρα έχουν ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης.

Την ώρα που οι πρωτότοκοι εμφανίζονται λοιπόν πιο κακομαθημένοι, μιας και πήραν την πρωτιά σε όλα όσα έχουν σημασία στα πρώτα χρόνια (πρώτη λέξη, πρώτα βήματα, πρώτα γενέθλια κ.λπ.), και πληθώρα ερευνών ισχυρίζεται πως έχουν και περισσότερες ικανότητες σε πολλά, υπάρχει ένας τουλάχιστον τομέας που χάνουν και χάνουν κατά κράτος.

Η ασφαλιστική εταιρία Privilege βρήκε λοιπόν πως οι πρωτότοκοι είναι χειρότεροι οδηγοί όταν ανέλυσε τα ασφαλιστικά μητρώα 1.395 αυτοκινητιστών, καθώς τη μερίδα του λέοντος στα ατυχήματα είχαν σταθερά τα μεγαλύτερα αδέρφια.

Θέλετε και αριθμούς; Το 89% των πρωτότοκων είναι πιθανότερο να τρέξουν (και το 35% εξ αυτών θα πάρουν πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα), το 47% θα κάνουν σφήνες σε άλλους οδηγούς και το 46% θα οδηγήσουν στη μέση του δρόμου, σύμφωνα πάντα με την έρευνα της εταιρίας.

drvnrit2

Όπως υποδεικνύουν τα δεδομένα, οι πρωτότοκοι είναι πολύ πιθανότερο να προκαλέσουν ή να αποτύχουν να αποφύγουν ατύχημα, αλλά το πράγμα δεν σταματά εδώ. Το 30% καταπατούν τον νόμο οδηγώντας και μιλώντας στο κινητό, ενώ ένα άλλο 17% παραδέχτηκε πως συνηθίζει να φορά μέικ απ ενώ οδηγεί (πρωτότοκες κυρίες).

Όσο για τα μοναχοπαίδια, δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των πρωτότοκων, καθώς αυτά θεωρούνται από τους πιο καλούς και συνετούς οδηγούς, όπως μας λέει η Privilege, παρά τα στερεότυπα περί εγωισμού…