Από 1η Σεπτεμβρίου, ο Oliver Stefani γίνεται υπεύθυνος σχεδίασης στη Škoda Auto. Προηγουμένως, ο 53χρονος ήταν Επικεφαλής Εξωτερικής Σχεδίασης στη VW.

Ο Stefani σπούδασε design στο Braunschweig και την Pasadena (Καλιφόρνια). Στην καριέρα του μέχρι σήμερα, ο Oliver Stefani έχει αποδείξει τις ικανότητες του σε περισσότερες από μία περιπτώσεις. Ο Stefani ξεκίνησε στη VW το 2002 και πολλά αυτοκίνητα παραγωγής VW της τελευταίας δεκαετίας και πολυάριθμα πρωτότυπα οχήματα φέρουν την υπογραφή του. Έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην εξέλιξη των μοντέλων up!, Polo, Jetta, Tiguan και του σημερινού Golf, καθώς και της οικογένειας των ηλεκτρικών πρωτότυπων ID. Επιπλέον, εργάστηκε στο Design Center Europe στο Sitges (Ισπανία) για τρία χρόνια.

«Τα τελευταία χρόνια, η σχεδίαση της Škoda έχει εξελιχθεί τρομερά. Πρόσφατα μάλιστα μεταφέραμε τη νέα και εκφραστική σχεδιαστική γλώσσα στα SUV μοντέλα μας, δήλωσε ο CEO της φίρμας Bernhard Maier, και συνέχισε:

«Τώρα, ο Oliver Stefani θα δώσει το έναυσμα για το επόμενο στάδιο εξέλιξης. Θα σχεδιάζει τα αυτοκίνητά μας στοχεύοντας σε ακόμα μεγαλύτερη συναισθηματική απήχηση και θα τα οδηγήσει στην εποχή της ψηφιοποίησης και του εξηλεκτρισμού της παραγωγής. Ο Oliver Stefani έχει τεράστιες δημιουργικές δυνατότητες. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του».

Νίκος Τσάδαρης