Με την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Leaf να τοποθετείται στις 6 Σεπτεμβρίου, η Nissan ανακοίνωσε ότι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα εφοδιάζεται με το e-Pedal, μια επαναστατική τεχνολογία οδήγησης που θα «μεταμορφώσει» τον τρόπο που οδηγούμε.

Χάρη σε ένα διακόπτη στην κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου, η συγκεκριμένη τεχνολογία μετατρέπει το πεντάλ του γκαζιού σε ένα ηλεκτρονικό πεντάλ, επιτρέποντας στον οδηγό να επιταχύνει, να επιβραδύνει, όπως και να ακινητοποιεί το όχημα, χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού. Η τεχνολογία e-Pedal είναι η πρώτη παγκοσμίως λειτουργία σε πεντάλ, που επιτρέπει στους οδηγούς να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο ακόμη και σε  δρόμου με κλίσεις (ανωφέρειες και κατωφέρειες) παραμένοντας στην θέση τους.

Οι οδηγοί θα μπορούν να καλύψουν το 90% των αναγκών τους με ένα μόνο πεντάλ, καθιστώντας τη διαδικασία οδήγησης πιο συναρπαστική και λιγότερο κουραστική. Σε βαριά κυκλοφορία και σε μετακινήσεις στην πόλη, οι οδηγοί δεν θα χρειάζεται πλέον να μετακινούν το πόδι τους από το ένα πεντάλ στο άλλο, γεγονός που μεταφράζεται σε μια απλούστερη και πιο «ελκυστική» οδήγηση.

lefuiwlu2

Η τεχνολογία e-Pedal αντιπροσωπεύει ένα ακόμα ορόσημο της δέσμευσης της Nissan να προσφέρει προσβάσιμες, προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού στην καθημερινή ζωή. Με στόχο να καταστεί η οδήγηση ασφαλέστερη και πιο ευχάριστη, η ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών αποτελεί μέρος του Intelligent Mobility της μάρκας, του οράματος της φίρμας  για τη μετατροπή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα οδηγούνται, τροφοδοτούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Με την εμπορική διάθεση του Leaf, του πρώτου μαζικής παραγωγής αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος στην παγκόσμια αγορά, η Nissan καθιερώθηκε ως πρωτοπόρος στην κατηγορία EV. Σήμερα, το Leaf είναι το πιο δημοφιλές αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα στον κόσμο, με περισσότερες  από 277.000 πωλήσεις παγκοσμίως.

Δείτε το βίντεο με την πρωτοποριακή τεχνολογία e-pedal.