Οι δύο πιλότοι της Lotus για το 2012 θα είναι ο Romain Grosjean και ο Kimi Raikkοnen οι οποίοι ανακοινώθηκαν από την ομάδα την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι δύο οδηγοί επιστρέφουν στη Formula 1 για πρώτη φορά μετά το 2009, με τον Grosjean να έχει κερδίσει και τον τίτλο στο GP2 και τον Raikkonen να έχει αγωνιστεί για το NASCAR και το WRC.

Ο Grosjean είχε οδηγήσει για τη Lotus Renault στο παρελθόν, ενώ ο Raikkonen μπαίνει για πρώτη φορά στην ομάδα. Ο Kimi στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τη Sauber, τη McLaren και τη Ferrari.

Ο Grosjean σχολίασε για τον Kimi: «Τον γνώρισα την περασμένη εβδομάδα και είναι πολύ καλό παιδί. Νομίζω ότι έχουμε λίγο πολύ την ίδια φιλοσοφία, και οι δύο θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα, να έχουμε καλά αποτελέσματα την επόμενη χρονιά και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του». Ο Γάλλος συμπλήρωσε: «Θα προπονούμαι σκληρά μέχρι τα Χριστούγεννα και μετά θα κάνω κάποιες μέρες διακοπές για να ξεκουραστώ στην παραλία και να απολαύσω τον ήλιο πριν τον Ιανουάριο». Η ομάδα που έχει κατακτήσει δύο φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα με τον Fernando Alonso το 2005 και 2006 τερμάτισε 5η την τελευταία σεζόν.