Η μάχη για τον τίτλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA 2017 ξαναρχίζει αυτό το Σαββατοκύριακο με τις «6 Ώρες του Nürburgring», όπου η Ford Chip Ganassi Racing Team είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τη θέση της, μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση στις 24 Ώρες του Le Mans.

Με την Ευρωπαϊκή έδρα της Ford στην Κολωνία (Γερμανία), οι 6 Ώρες του Nürburgring είναι ένας εντός έδρας αγώνας για τη ομάδα, που θα απολαύσει τη στήριξη των ντόπιων οπαδών της στη μάχη για κορυφαίες διακρίσεις.

NurburgringNFOGRAPHIC

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA, αυτή τη στιγμή η Ford είναι πρώτη στην κατάταξη των Κατασκευαστών, εννέα βαθμούς μπροστά από την περσινή νικήτρια Ferrari.

Οι Andy Priaulx (GB) και Harry Tincknell (GB) βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης των Οδηγών του GT FIA World Endurance Championship, με προβάδισμα 11-βαθμών από το πλήρωμα της Νο97 Aston Martin. Οι ομόσταυλοί τους Stefan Mücke (GER) και Olivier Pla (FRA) βρίσκονται στην 5η θέση, με 31 βαθμούς διαφορά από το άλλο Νο67 Ford GT, αλλά απομένουν ακόμα 6 αγώνες και όλα παίζονται.

«Προηγούμεθα με 11 βαθμούς από την Aston Martin πριν το Nürburgring» δήλωσε ο Priaulx. «Αλλά ακριβώς πίσω από την Aston είναι μία Ferrari, και ακολουθεί μία Porsche. Μία νίκη στο WEC σου δίνει 25 βαθμούς, που σημαίνει ότι μπορεί να είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα, αλλά ο ανταγωνισμός είναι ακόμα ανοιχτός. Οι επόμενοι δύο αγώνες θα είναι ιδιαίτερα σκληροί για εμάς, γι’ αυτό πρέπει να συγκεντρωθούμε και να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Ο κάθε βαθμός μετράει!»

gfhgf

Ο αγώνας 6 Hours of Nürburgring ξεκινά αυτή την Κυριακή στις 14.00 ώρα Ελλάδος (13:00 CET).

Νίκος Τσάδαρης