Το νέο i30 της Hyundai κατέκτησε τη μέγιστη βαθμολογία ασφαλείας πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης οχημάτων Euro NCAP.

Αυτό το αποτέλεσμα υπογραμμίζει την προσέγγιση της μάρκας να προσφέρει προηγμένες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά ασφαλείας σε όλη τη γκάμα του i30. Το i30 απέσπασε κορυφαίες βαθμολογίες στις κατηγορίες ασφαλείας «Ενηλίκων επιβατών», «παιδιών», «πεζών» και στα συστήματα «υποβοήθησης ασφαλείας», αποδεικνύοντας ότι το 5-θυρο i30 είναι ένα από τα πιο ασφαλή και καλύτερα εξοπλισμένα οχήματα στην κατηγορία του.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών του Euro NCAP έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο σύστημα AEB, συμπεριλαμβανομένου του Συστήματος Προειδοποίησης Μετωπικής Πρόσκρουσης και Ανίχνευσης Πεζών (Front Collision Warning System and Pedestrian Detection), ένα προηγμένο χαρακτηριστικό ενεργητικής ασφάλειας του i30 που ειδοποιεί τους οδηγούς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, με αυτόματη πέδηση, εάν απαιτείται.

Επιπλέον, απονεμήθηκε από τον Euro NCAP κορυφαία βαθμολογία στο Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας (LKAS). Το σύστημα LKAS προειδοποιεί τον οδηγό κατά τη διάρκεια μη ασφαλών ενεργειών σε ταχύτητες άνω των 60 km / h, παρακολουθώντας τη θέση του αυτοκινήτου.

S-10: Ο standard εξοπλισμός Τεχνολογιών Ασφαλείας του i30

Το πλήρες πακέτο S-10 ξεπερνά κατά πολύ τα βασικά πρότυπα ασφαλείας και περιλαμβάνει ήδη από την βασική του έκδοση:

– Σύστημα Προειδοποίησης Απόσπασης Προσοχής Οδηγού

– Σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής Λωρίδας

– Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας

– Σύστημα Προειδοποίησης Μετωπικής Πρόσκρουσης

– Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (χαμηλών ταχυτήτων)

– Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (μεσαίων ταχυτήτων)

– Σύστημα Αυτόματης Ρύθμισης Υψηλής Σκάλας Φώτων

– Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα

– Σύστημα Περιοριστή Ταχύτητας

– Στατικά Φώτα Στροφής

Σχεδιασμένο, εξελιγμένο, δοκιμασμένο και κατασκευασμένο στην Ευρώπη, το i30 Νέας Γενιάς είναι το αυτοκίνητο DNA της Hyundai Motor στην Ευρώπη και προσφέρει ποιότητα, υψηλή συνδεσιμότητα και το βέλτιστο πακέτο ασφάλειας που είναι διαθέσιμο προς όλους.

Νίκος Τσάδαρης