Ο Χολιγουντιανός σταρ Scott Eastwood και η BMW ξανασυναντιούνται στα πλατό μιας ταινίας δράσης. Συγκεκριμένα, η BMW προσφέρει έναν ολόκληρο στόλο διαφορετικών μοντέλων για τις ανάγκες της νέας ταινίας «Overdrive» με πρωταγωνιστή τον Scott Eastwood.

Οι θαυμαστές είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία πρώτη γεύση από το «Overdrive» σε αποκλειστικές προβολές σε Παρίσι και Βερολίνο παρουσία του Eastwood και της BMW, καθώς η μάρκα επεκτείνει τη συνεργασία της με τη βιομηχανία του κινηματογράφου.

bmw2

Έχοντας τη σκηνοθετική υπογραφή του Pierre Morel («Taken») (βιρτουόζου των ταινιών δράσης) το «Overdrive» προσφέρει καταιγιστική δράση σε συνδυασμό με αρκετή δόση χιούμορ.

Σύμφωνα με το ρόλο τους, ο Scott Eastwood («Snowden», «Suicide Squad», «Fast8: The Fate of the Furious») και ο Freddie Thorp («The Head Hunter») είναι δύο ριψοκίνδυνα αδέλφια που πλαισιώνονται από τις εκρηκτικές πρωταγωνίστριες Ana de Armas («Blade Runner 2049», «War Dogs») και Gaia Weiss («Vikings»).

bmw3

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Simon Abkarian («The Cut») και Clemens Schick («Point Break», «James Bond 007 – Casino Royale»). Το σενάριο έγραψαν οι Michael Brandt και Derek Haas, ο οποίος υπογράφει και τα σενάρια κινηματογραφικών επιτυχιών όπως «Wanted» και «2 Fast 2 Furious».

Στην ταινία εμφανίζονται πολλά μοντέλα αυτοκινήτων BMW και η μοτοσικλέτα BMW R nineT. Η νέα M3 κάνει μία επίδειξη της σπορ ευελιξίας και των επιδόσεών της από την πρώτη σκηνή που σε βάζει αμέσως σε κλίμα δράσης. Η Σειρά 6 Gran Coupé είναι το αυτοκίνητο διαφυγής των αδελφών σε πολλές σκηνές στο «Overdrive». Η νέα Σειρά 4 Cabrio, το εξωτικό i8 και η σπάνια 327 vintage δίνουν επίσης το παρών στην ταινία.

bmw4

Ο Scott Eastwood ήταν εμφανώς ενθουσιασμένος: «Τα γυρίσματα με τα μοντέλα BMW είναι πραγματικά απίστευτα. Η 327 είναι ένα τόσο όμορφο μοντέλο vintage που δεν γίνεται να σε αφήσει αδιάφορο. Η αίσθηση πάνω στο καπό της Μ3 είναι μεγαλειώδης και νιώθεις πλήρως το δυναμισμό του αυτοκινήτου, θυμίζοντας κάτι από τη νέα Σειρά 5 με την οποία έχω δουλέψει».

Η συνεργασία μεταξύ «Overdrive» και BMW έδεσε άριστα, χάρη στην ισχυρή απήχηση της ταινίας σε άτομα νεαρής ηλικίας και φίλους του αυτοκινήτου. Η συναρπαστική πλοκή, οι καταδιώξεις με γρήγορα αυτοκίνητα και οι χιουμοριστικές ατάκες εκφράζουν άριστα τη βασική υπόσχεση της φίρμας για γνήσια οδηγική απόλαυση («Sheer Driving Pleasure»). Η έμφαση που δίνεται στο δυναμισμό, τις επιδόσεις και την αισθητική των αυτοκινήτων ενισχύει το κύρος της μάρκας.

bmw6

Η BMW θα χρησιμοποιήσει τη συνεργασία της με το «Overdrive» στις επικοινωνίες της σε όλο τον κόσμο. Εκτός από τις διάφορες έντυπες και online διαφημίσεις και ένα τηλεοπτικό διαφημιστικό, τα δημοφιλή κανάλια της εταιρίας στα social media, ειδικότερα, θα παίξουν κομβικό ρόλο. Εξάλλου, οι πελάτες της εταιρίας θα προσκληθούν να παρακολουθήσουν και άλλες τοπικές προβολές.

Το «Overdrive» είναι το επόμενο βήμα στην καρποφόρα συνεργασία της BMW με τον ηθοποιό – μοντέλο Scott Eastwood. Η γερμανική εταιρία έχει ήδη συνεργαστεί με τον Αμερικανό στη διεθνή καμπάνια «Business Athlete» για τη νέα Σειρά 5. Είναι ένας συνδυασμός που λειτουργεί καλά: ο Scott Eastwood είναι φρέσκο πρόσωπο, νέος σε ηλικία και πετυχημένος. Η φιλοδοξία και ο δυναμισμός του ταιριάζουν άριστα στην μάρκα.

bmw7

Το BMW Group έχει αποκτήσει ισχυρό όνομα σαν αξιόπιστος εταίρος σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά project μέσα από την εκτενή του δέσμευση στη βιομηχανία του κινηματογράφου και της ψυχαγωγίας. Τα οχήματα του Group συνήθως εμφανίζονται σε blockbusters όπως στη σειρά ταινιών «Mission: Impossible», αλλά και μικρότερες, φιλόδοξες και ποιοτικές παραγωγές όπως το «Overdrive».

Η BMW είναι επίσης χορηγός των Βραβείων του Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών (DGA), τα οποία απονέμονται κάθε χρόνο σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές που ξεχωρίζουν και είναι από τα πιο έγκυρα της βιομηχανίας ενώ παράλληλα θεωρούνται το τέλειο βαρόμετρο στην κούρσα για τα Όσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας κινηματογράφου.

Η βαυαρική φίρμα  δραστηριοποιείται και μόνη της στην κινηματογραφική σκηνή κάθε τόσο, όπως φαίνεται από το νέο βίντεο της θρυλικής σειράς ταινιών μικρού μήκους «BMW Films», με τίτλο «The Escape». Ο cult πλέον οδηγός Clive Owen βρίσκεται και πάλι πίσω από το τιμόνι μιας BMW και καταφέρνει να ξεφύγει από μία δύσκολη κατάσταση με μία συγκλονιστική, αυτοκινητιστική καταδίωξη (www.bmwfilms.com).

bmw8

Η υπόθεση του «Overdrive»

Τα δύο τολμηρά, χαρισματικά αδέλφια Andrew (Scott Eastwood) και Garrett Foster (Freddie Thorp) είναι επιδέξιοι κλέφτες αυτοκινήτων με ιδιαίτερη προτίμηση σε αποκλειστικά και ακριβά συλλεκτικά μοντέλα. Σαν μία έμπειρη ομάδα, το πνεύμα της περιπέτειας που τους διακατέχει δεν έχει όρια. Αναζητώντας νέες προκλήσεις στη Γαλλική Ριβιέρα, έρχονται σε σύγκρουση με τον τοπικό γκάνγκστερ Jacomo Morier (Simon Abkarian), του οποίου τη σπάνια και ανεκτίμητη συλλογή αυτοκινήτων σχεδιάζουν να κλέψουν. Αλλά ο Morier αποδεικνύεται απρόβλεπτος αντίπαλος και προκαλεί τα αδέλφια να αποδείξουν το εξαιρετικό ταλέντο τους κλέβοντας το ακριβότερο αυτοκίνητο από τον μεγαλύτερο αντίζηλό του Max Klemp (Clemens Schick) μέσα σε ορισμένο χρονικό διάστημα. Έτσι ξεκινά ένας αγώνας ενάντια στο χρόνο, με απροσδόκητη τροπή, εξέλιξη και άφθονη αδρεναλίνη

Το «Overdrive» θα αρχίσει να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο από τα τέλη Ιουνίου 2017.

bmw9 bmw10 bmw1

Νίκος Τσάδαρης