Το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan Leaf, θα διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, χάρη στο ProPilot,  που θα του επιτρέπει την αυτόνομη λειτουργία του σε μια λωρίδα ενός αυτοκινητόδρομου.  Η τεχνολογία αυτή που λειτουργεί με το πάτημα ενός κουμπιού, θα ελέγχει το τιμόνι, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα, σε μια λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο που οδηγούμε τόσο σε συνθήκες βεβαρημένης κυκλοφορίας όσο και κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών.

Τα επόμενα χρόνια, η τεχνολογία ProPilot της Nissan θα προσφέρει αυξανόμενα επίπεδα αυτονομίας, με το σύστημα τελικά να μπορεί να “περιηγηθεί” ακόμα και  στις διασταυρώσεις των πόλεων. Με απώτερο σκοπό  να καταστεί η οδήγηση ασφαλέστερη και πιο ευχάριστη, η ανάπτυξη της τεχνολογίας ProPilot αποτελεί μέρος του  Nissan Intelligent Mobility, του οράματος  της φίρμας για τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα θα οδηγούνται,  κινούνται αλλά και θα  ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Το νέο Lεαφ με το ProPιλοτ, έρχεται σύντομα. Για πρόσφατες πληροφορίες και σχετικές ενημερώσεις, ακολουθήστε τo ElectrifytheWorld.

Νίκος Τσάδαρης