Ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες σημειώθηκε από τη Fiat και την ιταλική αλυσίδα supermarket Esselunga. Χρειάστηκαν μόλις δύο ημέρες για να παραδοθούν 1.495 αυτοκίνητα Fiat 500 στους νικητές ενός μεγάλου διαγωνισμού που είχαν προκηρύξει οι δύο εταιρείες στην Ιταλία. Το ιστορικό αυτό κατόρθωμα πιστοποιήθηκε από την παρουσία του επίσημου εκπροσώπου της Guinness World Record TM, ο οποίος το ενέκρινε για να συμπεριληφθεί στο βιβλίο Γκίνες.

Οι τυχεροί ιδιοκτήτες που πήγαν να παραλάβουν τα αυτοκίνητα τους από διάφορες περιοχές της Ιταλίας δημιούργησαν ένα φαντασμαγορικό θέαμα με τα ειδικών προδιαγραφών Fiat 500. Τα 1.495 αυτοκίνητα παρατάχθηκαν στην πίστα δοκιμών του εργοστασίου της Fiat στο Mirafiori, εκεί όπου έχουν δοκιμαστεί πολλά από τα μοντέλα που έχουν διαμορφώσει την ιστορία της ιταλικής μάρκας.

Η Fiat δημιούργησε ειδικά για τους σκοπούς του διαγωνισμού 1.520 πανομοιότυπα Fiat 500 Esselunga σε λευκό χρώμα, μπεζ εσωτερικό, ειδικής σχεδίασης ζάντες 14 ιντσών και πλούσιο εξοπλισμό, βασισμένα στην έκδοση Lounge 1,2 69 ίππων. Οι 25 από τους 1.520 νικητές του διαγωνισμού που δεν κατάφεραν να παραβρεθούν στην ειδική εκδήλωση, θα έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους τις επόμενες μέρες.

fiessl1 fiessl2 fiessl3 fiessl4 fiessl5

Νίκος Τσάδαρης