Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να διαγραφούν τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα. Την πρόταση που κατέθεσε εκ μέρους του υπουργείου Μεταφορών στη σχετική σύσκεψη που έγινε με το υπουργείο Οικονομικών, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και των εκπροσώπων των Ασφαλιστικών Εταιρειών περιέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης.

Ο υφυπουργός παραδέχθηκε το μέγεθος του λάθους που έχει γίνει με τα παράβολα των 250 ευρώ που έχουν επιβληθεί σε τουλάχιστον 250.000 ιδιοκτήτες ΙΧ.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 η πρόταση του υπουργείου Μεταφορών, η οποία θα τεθεί και στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι να γίνει επικαιροποίηση της λίστας, με διασταύρωση, ώστε να βρεθούν ποια είναι τα ασφαλισμένα οχήματα. Όπως είπε ο Υφυπουργός, είναι χιλιάδες εκείνα των οποίων το ποσό καταβλήθηκε εκπρόθεσμα και αφού είχαν ανανεώσει το συμβόλαιό τους με την Ασφαλιστική εταιρεία.

Επιπλέον, προτείνει να δοθεί η ευκαιρία σε όσους θέλουν να ασφαλίσουν το όχημά τους να το κάνουν εντός συγκεκριμένης διορίας και χωρίς να καταβάλουν το παράβολο των 250 ευρώ.

Μια τρίτη πρόταση είναι οι Ασφαλιστικές εταιρείες να διευκολύνουν τους ιδιοκτήτες ΙΧ δίνοντάς τους τη δυνατότητα καταβολής του ποσού σε δόσεις. Μάλιστα, όπως είπε ο Υφυπουργός, η πρόταση είναι να θεσμοθετηθούν οι δόσεις στις Ασφαλιστικές.

Τέλος, παρακίνησε τους ιδιοκτήτες οχημάτων να πάνε να ασφαλιστούν ή να καταθέσουν τις πινακίδες, χωρίς να πληρώσουν το πρόστιμο.