Ο Θωμάς Κρασώνης είναι ένα ακόμα νέο παιδί που αναζητά την τύχη του εκτός των συνόρων της χώρας μας και συγκεκριμένα στην Αγγλία, όπου προσπαθεί να δημιουργήσει μια καριέρα οδηγού αγώνων αυτοκινήτου.

Μόλις 15 ετών, ο –μαθητής ακόμα- Θωμάς, αποφάσισε με την συμπαράσταση του πατέρα του και κάποιων φίλων, να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο άθλημα που αγαπά και θέλει να ξεχωρίσει.

krasonis_01

Ο νεαρός Θωμάς ξεκίνησε από τα καρτ σε ηλικία μόλις 9 ετών, διακρίθηκε και στη συνέχεια βρέθηκε στο μπάκετ ενός αυτοκίνητου ενιαίου τύπου.

Επειδή όμως στη Ελλάδα οι αγώνες ενιαίου έχουν «πεθάνει» από το 2004 (ίσως φέτος να αναστηθούν πάλι), αποφάσισε να πάει στην Μέκκα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, την Αγγλία και εκεί συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα που περιλαμβάνει εννέα διπλούς αγώνες, με αυτοκίνητα ίδιων προδιαγραφών της Citroen. Αντίπαλοί του, οδηγοί διαφορετικών εθνικοτήτων οι οποίοι ζουν μόνιμα στη Μεγάλη Βρετανία.

krasonis_03

Η κατάσταση αυτή απαιτεί από ένα ουσιαστικά παιδί, να συνδυάσει τη ζωή ενός μαθητή με αυτή ενός επαγγελματία αθλητή, δραστηριοποιούμενος ταυτόχρονα σε δυο χώρες. Έτσι, ανάλογα με το πρόγραμμα, φεύγει από την Ελλάδα Πέμπτη για να συμμετέχει στους αγώνες και να επιστρέψει αργά το βράδυ της Κυριακής, για να συνεχίσει με τα μαθήματά του.

Το πρόγραμμα αυτό (ικανό να εξοντώσει ακόμα και «ψημένο» αθλητή) ενθουσιάζει τον Θωμά που ζει χωρίς ουσιαστικά προσωπική ζωή, μεταξύ μπάκετ και θρανίου.

krasonis_04

Μαζί του ο πατέρας του και μια ομάδα έμπειρων ανθρώπων όπως οι Χάρης Μπουροθανασόπουλος και Παναγιώτης Σαρίδης που έχουν την τεχνική ευθύνη, οι Σταμάτης Κατσίμης και Κώστας Παπαχρήστος που συμβουλεύουν τα περί της οδηγικής τέχνης και οι γυμναστές Βαγγέλης Χούμης – Βασίλης Παπαϊωάννου, που φροντίζουν την καλή φυσική κατάσταση του Θωμά.

Ο Θωμάς Κρασώνης, ήδη βρίσκεται στη δεύτερη χρονιά της προσπάθειάς του στη Βρετανία, επιτυγχάνοντας επιδόσεις που του επιτρέπουν να ονειρεύεται την μελλοντική συμμετοχή του σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα αυτοκινήτου, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει κανείς Έλληνας οδηγός.

krasonis_05 krasonis_06 krasonis_08 krasonis_09 krasonis_10 krasonis_11 krasonis_12 krasonis_02

Νίκος Τσάδαρης