Η Ford ανακοίνωσε ότι, σκοπεύει να ανοίξει ένα ειδικό Ford Smart Mobility Innovation Office στο Λονδίνο που θα ασχοληθεί με τις μελλοντικές λύσεις μετακίνησης για την Ευρώπη.

Το νέο γραφείο θα παρέχει σε μία ικανότατη, εξειδικευμένη ομάδα της μάρκας, εύκολη πρόσβαση σε κορυφαίες εταιρίες ψηφιακών τεχνολογιών, διακεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ήδη υπάρχοντες εταίρους καθώς στοχεύει στη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη ευφυών λύσεων μετακίνησης που ικανοποιούν τις ανάγκες μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων.

FordSmartMobilityInnovationOfficeLondon_01

«Η εγκατάσταση της ραγδαία ανερχόμενης ομάδας μας εδώ, στην καρδιά της καινοτομίας μετακίνησης στο Λονδίνο, είναι κρίσιμη για την επιτάχυνση της έρευνας και ανάπτυξης νέων τεχνολογιών. Η θέση στο Here East θα μας επιτρέψει περισσότερες συνεργασίες και θα ενθαρρύνει την αντισυμβατική σκέψη που είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του τομέα αστικών μεταφορών του αύριο», δήλωσε ο Steven Armstrong, στέλεχος της φίρμας.

FordSmartMobilityInnovationOfficeLondon_03

«Επίσης, θα βρισκόμαστε σε ιδανική θέση για να αξιοποιήσουμε τα υπάρχοντα project συνεργασίας και να έχουμε πρόσβαση στους πιο ταλαντούχους από το χώρο των ψηφιακών εφαρμογών και τεχνολογιών. Και τα δύο είναι σημαντικά στην προσπάθειά μας να γίνουμε Νο1 στις λύσεις μετακίνησης παγκοσμίως».

Το νέο γραφείο στο Here East Campus, Queen Elizabeth Olympic Park, θα απασχολεί αρχικά προσωπικό 40 εξειδικευμένων ατόμων περίπου και θα ανοίξει αργότερα, μέσα στη χρονιά. Λόγω θέσης, θα επιτρέψει στη Ford να παρακολουθεί από κοντά τις προηγμένες δοκιμές που πραγματοποιούνται τώρα στην περιοχή του Λονδίνου, καθώς και το plug-in hybrid Transit fleet project που θα λανσαριστεί λίγο αργότερα. Το μοναδικό ιδιωτικό οδικό δίκτυο του Olympic Park μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για δοκιμές στο μέλλον.

Ο Gavin Pool, CEO, Here East δήλωσε: «Το Here East, με τους χώρους και την υποδομή του, αποτελεί ένα μοναδικό σημείο συνάντησης και συνεργασίας επιχειρηματιών, παγκόσμιων επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με σκοπό την επιδίωξη της καινοτομίας. Η απόφαση της Ford να προσχωρήσει σε μία κοινότητα νεωτεριστών, start-ups και ειδικών της τεχνολογίας επιδιώκοντας να ανακαλύψει ευφυέστερες λύσεις αστικής μετακίνησης είναι μία συναρπαστική εξέλιξη για ολόκληρο το campus».

FordSmartMobilityInnovationOfficeLondon_05

Στο campus εδρεύει το Loughborough University, από τους πιο παλιούς και σημαντικότερους ερευνητικούς εταίρους της Ford από το χώρο  των Βρετανικών Πανεπιστημίων, καθώς και το Advanced Propulsion Centre (APC), με τα οποίο η Ford έχει συνεργαστεί πάνω στην έρευνα συστημάτων κίνησης και φέτος στην εξέλιξη του plug-in υβριδικού Transit. Το camp φιλοξενεί επίσης το ολοκαίνουργιο Plexal Innovation Centre και το UCL Robotics.

Το νέο γραφείο στο Λονδίνο προστίθεται στα υπάρχοντα γραφεία Ford Smart Mobility σε Dearborn και Palo Alto και συμπληρώνει το παγκόσμιο δίκτυο κέντρων έρευνας και καινοτομίας της Ford, συμπεριλαμβανομένου του RIC στο Aachen της Γερμανίας.

Νίκος Τσάδαρης