Όταν συναντώνται δύο Ιταλοί κολοσσοί στον τομέα της τεχνολογίας, της καινοτομίας, της φροντίδας στη λεπτομέρεια και των επιδόσεων, γεννιέται το Abarth 695 Rivale, η ειδική έκδοση που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη Riva.

Η ιστορική αυτή εταιρεία στον τομέα της ναυτιλίας, η οποία ήταν πάντα συνώνυμη με την ιταλική κομψότητα και το ξεχωριστό στιλ, συνέβαλλε στη δημιουργία του πιο προηγμένου Abarth.

Abarth_695Rivale2

Το Abarth 695 Rivale πρόκειται να διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό σε εκδόσεις hatchback ή cabrio, και είναι άμεσα αναγνωρίσιμο χάρη στην αποκλειστική διχρωμία του αμαξώματος μπλε και γκρι Riva, με τα δύο χρώματα να χωρίζονται από μια λεπτή γραμμή aquamarine, που θυμίζει την «ίσαλο γραμμή» στα σκάφη.

Abarth_695Rivale3

Μερικά από τα στοιχεία που κάνουν το μοντέλο αυτό να ξεχωρίζει είναι το χρωμιωμένο φινίρισμα στις λαβές, το λογότυπο «695 Rivale» στην πόρτα αποσκευών και στους πίσω προφυλακτήρες, το χρωμιωμένο διακοσμητικό ένθετο στην πόρτα αποσκευών, όλα εμπνευσμένα από τους αεραγωγούς στα πιο σύγχρονα σκάφη της σειράς Riva.

Η συνήθης αναζήτηση καλύτερων επιδόσεων μέσα από τη συνεχή τεχνική αναβάθμιση, που χαρακτηρίζει κάθε αυτοκίνητο της Abarth, κάνει το 695 Rivale ακόμα πιο γοητευτικό. Συγκεκριμένα, κάτω από το καπό κρύβεται ένας κινητήρας 1368 κ.εκ. με μέγιστη ισχύ 180 ίππους και ροπή 250 Nm. Η αναλογία βάρους – ισχύος είναι αντίστοιχη ενός πραγματικού supercar: 5.8 κιλά ανά ίππο με συνολικό βάρος που δεν ξεπερνά τα 1045 κιλά. Οι επιδόσεις είναι εξίσου εντυπωσιακές: μέγιστη ταχύτητα 225 χλμ/ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 6.7 δευτερόλεπτα.

Abarth_695Rivale4

Το στιλ του νέου μοντέλου είναι εμπνευσμένο από το νέο 56′ Rivale, ένα ανοιχτό σκάφος 17 μέτρων, το οποίο αποτελεί ένα από τα πλέον ευέλικτα και προηγμένα σκάφη που έχει φτιάξει ποτέ η Riva. Αυτά είναι και τα κοινά χαρακτηριστικά που μοιράζεται με το 695 Rivale, το οποίο παράλληλα δανείζεται και μερικές λεπτομέρειες εμπνευσμένες από το σκάφος που ενισχύουν την έννοια της κομψότητας και της προσωπικότητας που το διακρίνουν. Ουσιαστικά, το σκάφος και το αυτοκίνητο μοιράζονται και μερικά αισθητικά στοιχεία, όπως το χαρακτηριστικό γκρι χρώμα της Riva και τα χρωμιωμένα διακοσμητικά ένθετα.

Στο εσωτερικό του 695 Rivale το ξύλο συνδυάζεται με τις πιο εξελιγμένες τεχνολογικές λύσεις για ακόμα μεγαλύτερη πολυτέλεια, όπως στα σκάφη Riva. Ξεχωρίζουν επίσης τα μπλε δερμάτινα καθίσματα και τα μπλε πάνελ θυρών, τα μαύρα πατάκια με μπλε ένθετα και το ταμπλό από ανθρακόνημα ή μαόνι.

Παράλληλα, παρέχεται και το πακέτο «Μαόνι» για ακόμα πιο έντονη εμπειρία Riva, όπου περιλαμβάνεται η διακοσμητική φάσα στο ταμπλό, το δερμάτινο τιμόνι σε διχρωμία μπλε-μαύρο, όπου υπάρχει και το σήμα σε ξύλινη βάση, το μπλε δερμάτινο κάλυμμα του πίνακα οργάνων, το ξύλινο πόμολο λεβιέ ταχυτήτων και η ξύλινη πινακίδα.

Abarth_695Rivale5

Θα υπάρχει επίσης χειρόγραφη αριθμημένη πινακίδα, στην οποία θα μπορεί να τυπωθεί, κατόπιν αιτήματος, το όνομα του σκάφους του ιδιοκτήτη. Στα τεχνολογικά προτερήματα του μοντέλου περιλαμβάνεται το στάνταρ σύστημα infotainment UconnectTM με HD οθόνη αφής 7 ιντσών. Ταυτόχρονα, ο χαρακτήρας της Abarth διακρίνεται μέσα από το σύστημα εξάτμισης Akrapović με απολήξεις εξάτμισης από ανθρακόνημα, τα φρένα Brembo με μαύρες τετραπίστονες monoblock δαγκάνες εμπρός, τις ζάντες αλουμινίου Supersport 17 ιντσών με ειδικό γυαλιστερό γκρι φινίρισμα, καθώς και την ανάρτηση Abarth by Koni με τεχνολογία FSD (Frequency-Selective Damping).

Abarth_695Rivale6

Χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά του, το Abarth 695 Rivale θεωρείται ένα Instant Classic μοντέλο, το οποίο έχει όλες τις προδιαγραφές για να χαρακτηριστεί «συλλεκτικό κομμάτι».

Φόρος τιμής στα 175 χρόνια της Riva

Abarth_695Rivale7

Η Abarth και η Riva μοιράζονται μια πλούσια ιστορία και βασίζονται συνεχώς στην κληρονομιά τους για να διαμορφώσουν το μέλλον τους. Οι ιστορίες των Carlo Abarth και Carlo Riva είναι οι ιστορίες δύο ανθρώπων από την Ιταλία που είχαν ένα όνειρο, το οποίο έκαναν πραγματικότητα. Αμφότεροι είχαν το θάρρος να προχωρήσουν τις ιδέες τους σε άλλο επίπεδο, προσφέροντας στον κόσμο υπέροχα αυτοκίνητα και σκάφη, τα οποία με τα χρόνια μετατράπηκαν σε παγκόσμια εμβλήματα.

Φέτος, η Riva γιορτάζει τα 175 της χρόνια και για τον λόγο αυτό η Abarth δημιούργησε μια εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής έκδοση του 695 Rivale, την 175th Anniversary που θα διατεθεί σε 175 hatchback και 175 cabrio.

Abarth_695Rivale8Είναι μια έκδοση που αποτίνει φόρο τιμής στην ιταλική τεχνογνωσία, μέσα από μερικές χειροποίητες λεπτομέρειες όπως τα δερμάτινα καθίσματα σε διχρωμία μπλε-μαύρο με ειδικές χειροποίητες ραφές και το επετειακό λογότυπο ραμμένο στο προσκέφαλο, την ανθρακονημάτινη οθόνη του πίνακα οργάνων με μεταξοτυπία και ειδικό λογότυπο, την ειδική αριθμημένη πινακίδα στην καμπίνα του αυτοκινήτου και το επετειακό σήμα στην εξωτερική κολόνα. Τέλος, οι ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών διαθέτουν ιδιαίτερη σχεδίαση.

Abarth_695Rivale9 Abarth_695Rivale10 Abarth_695Rivale11 Abarth_695Rivale12 Abarth_695Rivale13 Abarth_695Rivale14 Abarth_695Rivale15 Abarth_695Rivale16 Abarth_695Rivale1

Νίκος Τσάδαρης