Την εμφάνισή της στην ελληνική αγορά κάνει η ειδική έκδοση Fiat 500X S-Design, με πιο σπορ και σύγχρονο στυλ. Η συγκεκριμένη έκδοση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση της Γενεύης και προορίζεται για όσους αναζητούν ένα αυτοκίνητο πόλης με ισχυρή προσωπικότητα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προβούν άμεσα στην παραγγελία της έκδοσης, η τιμή της οποίας διαμορφώνεται στα 21.300 ευρώ για τις εκδόσεις City και 22.000 ευρώ για τις εκδόσεις Off-Road (δεν περιλαμβάνεται προωθητική ενέργεια).

Η εξωτερική εμφάνιση του 500X S-Design είναι αναβαθμισμένη χάρη στις σκούρες λεπτομέρειες, οι οποίες διακοσμούν διάφορα επιμέρους σημεία του αυτοκινήτου. Εκείνο που ξεχωρίζει ιδιαίτερα είναι η σκούρα επιχρωμίωση σε εξωτερικά πόμολα, στην εμπρός μάσκα, στα πλευρικά διακοσμητικά θυρών, στο πόμολο του πορτμπαγκάζ, στα πλαίσια των πίσω φώτων, καθώς και στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεφτών.

Τα πίσω κρύσταλλα είναι επίσης σκούρα, ενώ το 500X γίνεται ακόμα πιο αναγνωρίσιμο χάρη στις σκούρες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών με δακτύλιο σε χρώμα χαλκού, τα πλευρικά διακοσμητικά θυρών με το σύμβολο X σε χρώμα χαλκού και τους σκουρόχρωμους προβολείς με φώτα Xenon, που ανήκουν στον πλούσιο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου. Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε έξι εξωτερικά χρώματα, όπου ξεχωρίζει η νέα πράσινη ματ απόχρωση Alpi. Σημειώνεται πως οποιαδήποτε επιλογή χρώματος δεν έχει χρέωση στον πελάτη.

170301_Fiat_500X_500X_06

Τα σκούρα στοιχεία αναπαράγονται και στην καμπίνα του 500X S-Design, όπου δεσπόζουσα θέση κατέχει το μαύρο ταμπλό με το λογότυπο 500 σε χάλκινη απόχρωση και το κεντρικό τούνελ με σκούρα απόχρωση. Σκούρες επιχρωμιωμένες λεπτομέρειες διακρίνονται και στο τιμόνι, στα χειριστήρια ελέγχου του κλιματισμού και στο σύστημα U-Connect, ενώ σκούρα είναι και τα πάνελ των θυρών. Άλλο ένα ιδιαίτερο στοιχείο του εσωτερικού του S-Design αποτελούν τα καθίσματα από μαύρο ύφασμα με μαύρα κομμάτια από οικολογικό δέρμα και ραφές σε χάλκινο χρώμα.

Το 500X S-Design διατίθεται τόσο σε εμφάνιση Off-Road όσο και σε City, ενώ πλαισιώνεται από δύο μηχανικά σύνολα, τον κινητήρα βενζίνης 1,4 Multiair 140 ίππων και τον κινητήρα πετρελαίου 1,6 MTJ που αποδίδει 120 ίππους.

170301_Fiat_500X_500X_01

Ο βασικός εξοπλισμός του S-Design είναι ιδιαίτερα πλούσιος και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: 6 αερόσακους, ESP/MSR/ASR/Hill Holder/ERM, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, πίσω αναδιπλούμενα καθίσματα, δερμάτινο τιμόνι, σύστημα U-Connect με έγχρωμη οθόνη αφής 5’’, Bluetooth, Audio streaming, Live Services, χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι, προβολείς ομίχλης, σύστημα Start & Stop, κιτ επισκευής ελαστικού Fix & Go, εμπρός υποβραχιόνιο και επιλογέα οδήγησης (Drive Mood Selector), ενώ στην έκδοση Off-Road διατίθενται επιπλέον μαύρες μπάρες οροφής και επιχρωμιωμένη απόληξη εξάτμισης.

170301_Fiat_500X_500X_05

Νίκος Τσάδαρης