Αλλαγές στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Όπως ανέφερε η υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου είναι υπό επεξεργασία πρόταση για να γίνουν αναλογικότερα, καθώς θα συνυπολογίζονται τα κυβικά και η παλαιότητα, ενώ γίνεται προσπάθεια να συμπεριληφθεί και η τιμή αγοράς καθώς και κριτήρια, όπως η ρύπανση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η υφυπουργός μίλησε και για το επίδομα θέρμανσης σημειώνοντας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι θα δοθεί στις 30 Ιουνίου.

Επίσης υπογράμμισε ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. «Αν δοθεί παράταση, οι πολίτες θα χάσουν τη δυνατότητα να πληρώσουν σε πέντε δόσεις» είπε και πρόσθεσε ότι η καταληκτική ημερομηνία έχει νομοθετηθεί.

Για τον ΕΝΦΙΑ σημείωσε πως στα αντίμετρα προβλέπεται μείωση κατά 240 εκατ. ευρώ με στόχο να ωφεληθούν οι χαμηλές ιδιοκτησίες, ενώ θα υπάρξει κλιμάκωση των επιβαρύνσεων από τα χαμηλά προς τα υψηλά. Ανέφερε ακόμη ότι στόχος είναι έως τα τέλη του έτους να έχουν εναρμονιστεί οι αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες και πως δεν θα υπάρξει συμπληρωματικός φόρος για τα αγροτεμάχια για τα επόμενα δύο χρόνια.

Είπε πως οι αγρότες θα ωφεληθούν άμεσα από τον Ιούλιο με τη μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% στα αγροτικά εφόδια. Υπογράμμισε πως η Εφορία δεν έχει έχει προχωρήσει σε κανέναν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, αλλά οφείλει να κάνει κατασχέσεις για να διασφαλίζει το Δημόσιο τα δικαιώματά του.

Για τους λογαριασμούς υπενθύμισε ότι οι πολίτες έχουν την ευθύνη να δηλώσουν τους ακατάσχετους λογαριασμούς και οι τράπεζες για να δεσμεύσουν το συγκεκριμένο ποσό, ώστε να μην μπορεί να κατασχεθεί από την εφορία.

Διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει καμία απαξίωση του ΣΔΟΕ υπνθυμίζοντας ότι η υπηρεσία πλέον ασχολείται με το οικονομικό έγκλημα, ενώ τα φρολογικά και το λαθρεμπόριο τελωνείων ανήκουν στην ανεξάρτητη Αρχή. Το ΣΔΟΕ έχει δράση και επιτυχίες και στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και ενισχύεται «συνεχώς από το υπουργείο» τόνισε η κ. Παπανάτσιου. Είπε ακόμη πως με μετατάξεις ενισχύονται οι κτηματικές υπηρεσίες καθώς έχουν ως αντικείμενο να εναρμονίσουν τις εμπορικές και τις αντικειμενικές αξίες.

Για τη διαπραγμάτευση, σημείωσε πως η κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει το ζήτημα του χρέους με μόνιμη και καθαρή λύση, ώστε να έχουν εμπιστοσύνη οι επενδυτές και να επέλθει ανάπτυξη. Τέλος, υπογράμμισε πως το ζήτημα του χρέους είναι ζήτημα της χώρας και όχι μόνο θέμα της κυβέρνησης και σε αυτό θα πρέπει να συμβάλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις για να λυθεί.