H Renault ανανεώνει τη μορφή (μέσα – έξω) των Scenic και Grand Scenic, την ίδια στιγμή που προσθέτει στην παλέτα των κινητήρων τους δύο νέα σύνολα πετρελαίου.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την εξωτερική μορφή του γαλλικού MPV, έχουν τοποθετηθεί λεπτομέρειες χρωμίου μπροστά, πλευρικά και πίσω, ενώ τα εμπρόσθια φώτα διαθέτουν φώτα ημέρας LED.

To Scenic διαθέτει νέας σχεδίασης πίσω φανάρια, ενώ στο Grand Scenic έχουν αλλάξει οι μπάρες οροφής και η εισαγωγή αέρα.

Στο εσωτερικό, πάλι, έχει αλλάξει ο διάκοσμος και οι επενδύσεις, ενώ προαιρετικά προσφέρονται δερμάτινα/alcantara καθίσματα και ηχοσύστημα της Bose.

Τα νέα Scenic είναι τα πρώτα Renault με το Visio System, το οποίο προειδοποιεί για την αλλαγή λωρίδας, ενώ προσαρμόζει αυτόματα την ένταση των φώτων.

Κάτω από το καπό έχουν τοποθετηθεί δύο νέα diesel σύνολα «Energy». Το dCi 110 είναι λιγότερο ενεργοβόρο κατά 12% σε σχέση με το παρελθόν, έχοντας κατανάλωση 4,1 λτ./100 και εκπομπές CO2 105 γρ./χλμ.

Το νέο dCi 130 μοτέρ είναι πιο οικονομικό-οικολογικό κατά 20% (κατανάλωση 4,4 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 114 γρ./χλμ.). Την άνοιξη θα υπάρξει και ένα νέο turbo σύνολο Τce 115, το οποίο θα καίει κατά 20% λιγότερα καύσιμα από το ατμοσφαιρικό 1.600άρη μοτέρ των 110 ίππων. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι άμεσου ψεκασμού και θα έχει χωρητικότητα 1,2 λτ.

Πηγή: autotriti.gr