Ένα ειδικό road trip σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης πραγματοποιεί ομάδα της Fiat πίσω από  το τιμόνι του διαχρονικού 124 Spider.

Ο πρώτος σταθμός του ξεχωριστού αυτού tour ήταν η Ισπανία και το πανέμορφο σκηνικό της Costa Brava. Στη συγκεκριμένη διαδρομή ο ταξιδιώτης εντυπωσιάζεται από μαγευτικά τοπία και φημισμένες περιοχές που ξεχειλίζουν από ιστορία και πολιτισμό, όπως το θέρετρο S’Agaró, ένα στολίδι της Μεσογείου που χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον αρχιτέκτονα Rafel Masó ή το Tossa de Mar, ένα υπέροχο μεσαιωνικό χωριουδάκι όπου συχνάζουν διανοούμενοι και καλλιτέχνες.

Το δεύτερο ταξίδι περιλάμβανε τη διαδρομή από το ρομαντικό Παρίσι μέχρι την όμορφη Ντοβίλ, κατά μήκος των όχθεων του Σικουάνα. Οι δύο προορισμοί συνδέονται μέσω του «La route des Impressionnistes». Ονομάζεται έτσι καθώς περνάει μέσα από τοποθεσίες που ενέπνευσαν τους Βαν Γκογκ, Ρενουάρ, Πισαρό και Μονέ, όπως το χωριό Ζιβερνί (γνωστό για τους πανέμορφους κήπους του, που αποτελούν το αντικείμενο του ζωντανού έργου τέχνης του Μονέ) ή τη διάσημη πόλη Ονφλέρ με τη γραφική της μαρίνα.

Η ομάδα που οδήγησε τα 15 εντυπωσιακά 124 Spider, απόλαυσε την οδήγηση “en plein air”, στη διάρκεια της οποίας ξεχώρισε ο δυναμισμός του μοντέλου, η μετάδοση κίνησης στους πίσω τροχούς, η εξαιρετικά ισορροπημένη κατανομή του βάρους και το χαμηλό κέντρο βάρους. Οι οδηγοί επίσης εκτίμησαν την εξαιρετικά ευχάριστη οδηγική εμπειρία και τον απόλυτο έλεγχο του αυτοκινήτου, χάρη στο άμεσο και ελαφρύ τιμόνι, καθώς και στο προηγμένο σύστημα ανάρτησης.

φιατ1 φιατ2 φιατ3

Νίκος Τσάδαρης