Η πίστα της Formula 1 στο Kyalami φιλοξένησε τον τελικό της εκδήλωσης ΑτΧ Ν. Αφρικής. Εκεί οι 10 διεκδικητές του τίτλου αξιολογήθηκαν από μία επιτροπή με μέλη κορυφαίους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου στη Ν. Αφρική. Δέκα νέες αφίξεις στο χώρο του αυτοκινήτου πέρασαν από την καθιερωμένη διαδικασία προκειμένου να αναδειχθεί το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2017. Το Astra συγκέντρωσε 2.370 βαθμούς που το έφεραν στην κορυφή, αφήνοντας πίσω τα Audi A4 (2.339 βαθμοί) και VW Passat (2.337 βαθμοί) που κατατάχθηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

«Το πολυβραβευμένο Astra ενσαρκώνει άριστα το πνεύμα του διαγωνισμού, συνδυάζοντας μηχανολογική τελειότητα, οδηγική απόλαυση και άριστη σχέση αξίας / τιμής,» δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Bernard Hellberg στην τελετή απονομής στο Kyalami.

cq5dam.web.1280.1280 (1)

Η επιτροπή εντυπωσιάστηκε κυρίως με την οδηγική συμπεριφορά και ποιότητα κρατήματος του Astra.
Η επιτυχία στη Ν. Αφρική ανεβάζει το συνολικό αριθμό εθνικών τίτλων «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» του Astra στους 13, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα την πρώτη του νίκη εκτός Ευρώπης, όπου απέσπασε το περίοπτο βραβείο Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016.

Το Astra είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της οικογένειας Opel και οι παραγγελίες του ανέρχονται στις 400.000 από το 2015 που λανσαρίστηκε στην αγορά. Το συμπαγές μοντέλο διατίθεται επίσης ως Holden Astra σε Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία όπου πρόσφατα πλαισίωσε τα Insignia VXR, Cascada και GTC στη γκάμα της Holden.

Νίκος Τσάδαρης