Η Volkwagen ενισχύει την διαθέσιμη γκάμα των μοντέλων της με ένα avant-garde «gran turismo» αυτοκίνητο: το νέο Arteon. Το fastback μοντέλο που τοποθετείται πάνω από το Passat, παρουσιάζεται στο κοινό για πρώτη φορά, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Γενεύη, το διάστημα 7-19 Μαρτίου 2017.

Στόχος των τμημάτων σχεδίασης και εξέλιξης του Arteon, ήταν ο συνδυασμός ενός avant-garde σχεδιασμού με ένα υψηλό επίπεδο άνεσης και ευελιξίας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μία εξαιρετικά γενναιόδωρη εσωτερική αρχιτεκτονική και ευρυχωρία, με άφθονους χώρους τόσο για το κεφάλι όσο και για τα πόδια όλων των επιβαινόντων, κάτι εξαιρετικό για ένα fastback αυτοκίνητο.

ARTEON_SHOT02

Στα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία του χαρισματικού Arteon, περιλαμβάνεται η εντελώς νέα μάσκα στην οποία οι προβολείς LED και τα φώτα ημέρας έχουν συγχωνευτεί με τις χρωμιωμένες γρίλιες της μάσκας και του προφυλακτήρα. Ένα επίσης αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού είναι οι ιδιαίτερα τονισμένοι ώμοι του αυτοκινήτου.

ARTEON_SHOT03

Σημαντικό επίσης είναι πως στο Arteon παρουσιάζονται πολλές νέες και ενδιαφέρουσες τεχνολογίες, όπως η τελευταία γενιά συστημάτων υποστήριξης οδηγού, που συνήθως συναντώνται μόνο στα πολυτελή αυτοκίνητα. Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός κάνει το νέο Arteon ένα από τα πιο ελκυστικά αυτοκίνητα στην κατηγορία του.

ARTEON_SHOT04 ARTEON_SHOT05 ARTEON_SHOT6 ARTEON_SHOT01

Νίκος Τσάδαρης