Το νέο Crossland X πλαισιώνει την προϊοντική γκάμα της Opel δίπλα στο Mokka X σε ένα πολύ ζωντανό τμήμα της αγοράς και συγκεκριμένα στην κατηγορία B-CUV/SUV.

Οι σχεδιαστές δημιούργησαν μία μοναδική ερμηνεία της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Opel (“Η Γλυπτική Τέχνη Συναντά τη Γερμανική Ακρίβεια”) η οποία υποδηλώνει τον μοντέρνο αλλά και λειτουργικό χαρακτήρα του μοντέλου.

oasdpado2

Το Crossland X διαθέτει την ποιότητα κατασκευής και την αρμονία σχημάτων και γραμμών της σχεδίασης Opel. Αναγνωρίσιμα στοιχεία ταυτότητας της μάρκας είναι η μάσκα και τα πτερύγια που πλαισιώνουν το έμβλημα του κεραυνού, το χαρακτηριστικό σχήμα φτερού των προβολέων και η «λεπίδα» εκατέρωθεν του αμαξώματος.

Οι επιφάνειες είναι ρέουσες και ανάγλυφες, με κοφτές γραμμές ως στοιχείο ακρίβειας, ενώ η δίχρωμη ανεξάρτητη οροφή πλαισιωμένη από χρώμιο προσφέρει ένα επίπεδο εξατομίκευσης. Η υψηλή ποιότητα κατασκευής  επιβεβαιώνεται και στους high-tech προβολείς full LED, ενώ οι οριζόντιες γραμμές που αγκαλιάζουν το αμάξωμα συνδυάζονται με τα υπερυψωμένα πίσω φώτα, δείχνοντας το Crossland X φαρδύτερο.

oasdpado3

Η στιλιστική προσέγγιση του εξωτερικού συνεχίζεται και στο εσωτερικό, που αποπνέει μία αίσθηση ευρυχωρίας και προσφέρει πλούσιους αποθηκευτικούς χώρους. Η επιρροή του νέου Insignia και του Astra είναι εμφανής στο ανάγλυφο, οδηγοκεντρικό ταμπλό, που “αγκαλιάζει” τις πόρτες δημιουργώντας ένα φιλόξενο περιβάλλον.

Διακοσμητικά στοιχεία δένουν με τη συνολική σχεδίαση, χαρίζοντας σε κάθε έκδοση εξοπλισμού τη δική της προσωπικότητα.  Διακριτικές πινελιές χρωμίου γύρω από το ταμπλό και τους αεραγωγούς σε συνδυασμό με μαλακές επενδύσεις στο ταμπλό και τις πόρτες, “μεταφέρουν” ένα μήνυμα ποιότητας υλικών και κατασκευής. Η μεγάλη, εύχρηστη οθόνη αφής και τα διαιρούμενα  60/40 πίσω καθίσματα, κάνουν το εσωτερικό Crossland X ιδανικό για οικογένειες.

oasdpado4

Προαιρετικά, διατίθενται πίσω καθίσματα που μετακινούνται εμπρός/πίσω σε μία διαδρομή 150 χλστ δημιουργώντας περισσότερο χώρο για τα πόδια ή χώρο αποσκευών μέχρι 520 λτ (που μπορεί να φτάσει τα 1.255 λτ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων).

oasdpado5

Η αντοχή και η λειτουργικότητα του αυτοκινήτου εκφράζονται με αρκετά στοιχεία SUV, όπως τα κάτω πλαϊνά προστατευτικά και οι προστατευτικές ποδιές μπροστά και πίσω. Στο εσωτερικό του Crossland X, οδηγός και επιβάτες απολαμβάνουν άπλετη ορατότητα χάρη στα υπερυψωμένα καθίσματα σε ένα αμάξωμα που είναι κατά 16 εκ μικρότερο αλλά κατά 10 εκ ψηλότερο από αυτό του Astra.

oasdpado0 oasdpado1

Νίκος Τσάδαρης