Με ένα ακόμα βραβείο στην «φαρέτρα» του, το νέο SUV Peugeot 3008 διακρίνεται στο International Automotive Festival κερδίζοντας το Grand Prix Award για την καλύτερη σχεδίαση εσωτερικού, ένα βραβείο το οποίο δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς η σχεδίαση του εσωτερικού διακόσμου με την προσθήκη χαρακτηριστικών υψηλής τεχνολογίας, κάνουν τον χώρο διαβίωσης του Peugeot 3008 ξεχωριστό. Ο Gilles Vidal, ο άνθρωπος που ηγείται του τμήματος σχεδιασμού της φίρμας,  παρέλαβε το βραβείο για λογαριασμό της εταιρείας, σε μία ειδική τελετή που έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες στο Παρίσι.

Το Grand Prix Award για την καλύτερη σχεδίαση εσωτερικού, είναι το 17ο βραβείο που αποσπά το Peugeot 3008 που, από τα μέσα του Οκτώβρη που λανσαρίστηκε, έχει ήδη προτιμηθεί από περισσότερους από 60.000 πελάτες ανά τον κόσμο!

IMG_8841

Ο χώρος επιβατών του νέου 3008 συνδυάζει στοιχεία υψηλής τεχνολογίας, όπως την τελευταία γενιά i-Cockpit, το συμπαγές οκταγωνικό τιμόνι και την οθόνη 12 ιντσών που αντικαθιστά τον πίνακα οργάνων (στάνταρ εξοπλισμός). Στο κέντρο του ταμπλό, δεσπόζει μία μεγάλη οθόνη αφής, με τα χειριστήρια που χρησιμοποιούνται πιο  συχνά να βρίσκονται τοποθετημένα από κάτω, στη φιλοσοφία των πλήκτρων ενός πιάνου, προσφέροντας άκρα χρηστικότητα. Το νέο i-Cockpit εκφράζει την αιχμή του δόρατος της εταιρείας σε επίπεδο αλληλεπίδρασης οδηγού-οχήματος, θέτοντας νέα σχεδιαστικά στάνταρντς.

IMG_8844

Κάθε χρόνο, το International Automobile Festival βραβεύει τις πιό ελκυστικές αυτοκινητικές σχεδιαστικές καινοτομίες. Ο αρχιτέκτονας Jean-Michel Wilmotte ηγείται μίας ομάδας ειδικών κριτών, επιλεγμένων από όλον τον πλανήτη οι οποίοι μάλιστα κατάγονται από χώρους εκτός αυτοκινήτου, όπως η μόδα και το design.

Νίκος Τσάδαρης