Το πρωτότυπο Nissan NV Cargo X αποτελεί αναμφισβήτητα την πιο ακραία εκδοχή της ναυαρχίδας των επαγγελματικών της φίρμας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο προσεχές Σαλόνι αυτοκίνητου του Σικάγο και είναι «χτισμένο» σε συνεργασία με τον θρυλικό κατασκευαστή off-road οχημάτων Ian Johnson.

nssincarg1

Το NV Cargo X έχει ύψος πάνω από 2,3 μέτρα, φοράει ελαστικά 37 ιντσών, και τροφοδοτείται από έναν κινητήρα Cummins 5.0λτ V8 Turbo Diesel που του «μεταμοσχεύθηκε» από ένα Nissan Titan XD.

Εκτός από την εμφάνισή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σικάγο (11 έως τις 20 Φεβρουαρίου), η Nissan δοκίμασε το θηριώδες «βαν επί τω έργω», στον Εθνικό Δρυμό Pyeatt Draw της Αριζόνα.

nssincarg2

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μονοπάτι στον Εθνικό Δρυμό Pyeatt Draw, είναι βραχώδες με γεωλογικά χαρακτηριστικά αρχαίας χαράδρας. Παρά την ομορφιά του τοπίου, το έδαφος είναι εξαιρετικά δύσβατο, γεμάτο με απότομες προεξοχές, βράχους και πεσμένους κορμούς. Αυτό και μόνο αποτελεί απτή απόδειξη των δυνατοτήτων του πρωτοτύπου NV Cargo X, που «ξεφεύγει» από τα συνηθισμένα βαν.

nssincarg4

Νίκος Τσάδαρης