Το νέο Mini John Cooper Works Countryman είναι ο διάδοχος του πρώτου κορυφαίου μοντέλου της μάρκας που σχεδιάστηκε για την compact κατηγορία και εφοδιάζεται στάνταρ με σύστημα all-wheel drive ALL4.

Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο αντανακλάται όχι μόνο στην αυξημένη ισχύ κατά 13 ίππους και στην πιο αποδοτική σχεδίαση του συστήματος AWD ALL4, αλλά και στις μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις και στην αισθητή αύξηση της ευρυχωρίας, της ευελιξίας και της λειτουργικότητας.

μινι1

Με την προσθήκη 17 εκ. στο μήκος και 3 εκ. στο πλάτος, μαζί με μία επέκταση του μεταξονίου κατά 7,5 εκ., η ευρυχωρία για τους επιβάτες της 5θέσιας καμπίνας έχει αυξηθεί σημαντικά. Ο χώρος αποσκευών μπορεί να επεκταθεί από 450 λτ στα 1 390 λτ. Αυτό κάνει το νέο John Cooper Works Countryman ένα «πολυτάλαντο» όχημα με ζηλευτές δυνατότητες στην καθημερινότητα, στα ταξίδια, σε διαδρομές εκτός ασφαλτόδρομων, αλλά και στην πίστα.

μινι5

Το νέο John Cooper Works Countryman (κατανάλωση μικτού κύκλου: 7.4 λτ/100 χλμ; εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 169 γρ/χλμ) επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 6,5΄΄ με το στάνταρ 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και το προαιρετικό 8τάχυτο σπορ Steptronic. Αυτό σημαίνει ότι είναι κατά 0,8 ή 0,7 δεύτερα ταχύτερο από το Cooper S Countryman ALL4. Τα χαρακτηριστικά επιδόσεων του νέου John Cooper Works Countryman αντανακλώνται και στην ελαστικότητά του στις ρεπρίζ, στην ευελιξία του στις στροφές και στην ικανότητα επιβράδυνσης.

μινι4

Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι το προϊόν ενός συνολικού πακέτου που βασίζεται στην αγωνιστική τεχνογνωσία της John Cooper Works, όπου εκτός από τον κινητήρα και το σύστημα τετρακίνησης περιλαμβάνεται επίσης σπορ ανάρτηση με ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών John Cooper Works και σπορ σύστημα φρένων Brembo, ειδικά αεροδυναμικά βοηθήματα, αεραγωγός ψύξης, και ένα ειδικό cockpit με σπορ καθίσματα John Cooper Works. Το κύρος του νέου John Cooper Works Countryman στην premium compact κατηγορία υπογραμμίζεται με αποκλειστικά χαρακτηριστικά όπως Mini Driving Modes, προβολείς LED, Comfort Access και Radio Mini Visual Boost, που εντάσσονται στο βασικό εξοπλισμό.

μινι3 μινι2

Κύρια χαρακτηριστικά του νέου MINI John Cooper Works Countryman είναι:

  • 4κύλινδρος turbo κινητήρας με 231 ίππους και ροπή 35,7 χγρμ.
  • Σύστημα AWD ALL4 με βελτιστοποιημένη απόδοση, στο βασικό εξοπλισμό.
  • Σπορ ανάρτηση με σπορ σύστημα φρένων Brembo και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.
  • Κινητήρας, ανάρτηση και αεροδυναμική βασισμένα στην αγωνιστική τεχνογνωσία της John Cooper Works.
  • Επιτάχυνση 0 – 100 σε 6,5΄΄ & τελική ταχύτητα: 234 χλμ.
  • John Cooper Works Aerodynamics Kit με πολύ μεγάλους αεραγωγούς μπροστά.
  • Μοναδικό στυλ εσωτερικού με σπορ καθίσματα John Cooper Works. – Αποκλειστικός, βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει προβολείς LED, Mini Driving Modes και Comfort Access.
  • Πέντε καθίσματα κανονικών διαστάσεων, και σημαντική αύξηση ευρυχωρίας, χώρου αποσκευών και ευελιξίας συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο.
  • Mini Connected, προσωπικός βοηθός για καθημερινές μετακινήσεις και πιο μακρινά ταξίδια.

Το νέο John Cooper Works Countryman θα παρουσιαστεί στο κοινό για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2017 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Στην αγορά αναμένεται την άνοιξη του 2017.

Νίκος Τσάδαρης