Όταν η Volkswagen παρουσίασε το πρωτότυπο XL1 τον περασμένο Ιανούαριο σε ειδική έκθεση στο Kατάρ μάλλον κανείς δεν κατάλαβε ότι πρόκειται για πρωτότυπο με ιδιαίτερη σημασία. Όπως φαίνεται όμως τώρα, το ιδιαίτερo αυτό concept θα μας απασχολήσει έντονα τα επόμενα χρόνια, αφού θα ξεκινήσει να παράγεται, σε περιορισμένο αριθμό, από το 2013.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της γερμανικής φίρμας, Martin Winterkorn, δείχνοντας ουσιαστικά πολλά πράγματα για το μέλλον της VW. Το XL1 είναι 2θέσιο και φέρει υβριδική τεχνολογία με συνδυασμό ηλεκτρικού μοτέρ 27 ίππων και κινητήρα diesel 0,8 λίτρων με 2κυλίνδρους και ισχύ 48 ίππων.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και το σχήμα του αυτοκινήτου που υποδεικνύει πως είναι προϊόν εκτεταμμένης αεροδυναμικής μελέτης. Από τεχνολογικής άποψης, το XL1 μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά ηλεκτρικά σε ταχύτητες μέχρι τα 35 χλμ./ώρα και φέρει αυτόματο σειριακό κιβώτιο DSG 7 σχέσεων.

Επί της ουσίας, ο λόγος για τον οποίο θα παράγεται αρχικά σε περιορισμένο αριθμό είναι μάλλον γιατί οι τεχνολογίες που ενσωματώνει έχουν πολύ υψηλό κόστος. Ωστόσο, αξίζει την προσοχή μας γιατί μας δείχνει πολλά ως εφαρμογή για βιώσιμες μετακινήσεις στο μέλλον.

Πηγή: autotriti.gr