Η πρώτη νίκη για το 3008DKR ήρθε μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση του Sébastien Loeb που κέρδισε την 2η ειδική διαδρομή διανύοντας 275 χιλιόμετρα από την Resistencia έως το San Miguel de Tucuman. Με αυτή την επίδοση, ο Γάλλος 9άκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλι, κατάφερε να αναρριχηθεί στην 1η θέση της γενικής κατάταξης αποκτώντας προβάδισμα 28 δευτερολέπτων από τον Καταριανό Ολυμπιονίκη στη Σκοποβολή Nasser All-Attiyah, με Toyota Hi Lux.

Η εν λόγω ειδική διαδρομή είχε κομμάτια που έδιναν μεγάλες ταχύτητες και χάρη στην βελτιωμένη αεροδυναμική του 3008DKR, ο Carlos Sainz ευνοήθηκε για να πιάσει την 3η θέση τόσο της διαδρομής όσο και της γενικής κατάταξης. Οι Stéphane Peterhansel και Cyril Despres είχαν μία πιο δύσκολη ημέρα. Ο Cyril έχασε την κεραία του συστήματος Sentinel που τον προειδοποιεί για τους προπορευόμενους οδηγούς και αναβάτες, ενώ ο Stéphane αντιμετώπισε δυσκολίες στην διαδρομή.

Μετά την ειδική οι πρωταγωνιστές δήλωσαν:

Sébastien Loeb: «Ήταν μία πραγματικά πολύ γρήγορη διαδρομή αλλά δίχως οδηγικό ενδιαφέρον. Δεν είχα καθόλου μηχανικά προβλήματα αν και έπρεπε να διανύσω τα τελευταία περίπου 70 χιλιόμετρα πίσω από την σκόνη που άφηνε ο De Villiers (Toyota Hi Lux), ο οποίος ήταν μπροστά από εμάς. Μας κόστισε λίγο χρόνο, αλλά ευτυχώς όχι κάτι σπουδαίο. Η ζέστη ήταν υποφερτή και κάποια στιγμή μπορέσαμε να σβήσουμε το κλιματισμό για να έχουμε λίγη παραπάνω ισχύ».

Carlos Sainz: «Είχαμε μία καλή ημέρα. Δεν το ρισκάρισα καθόλου και χάρη στο κλιματισμό η ζέστη δεν αποτέλεσε πρόβλημα. Το χρησιμοποίησα από την αρχή έως το τέλος».

Stéphane Peterhansel: «Ήταν αρκετά δύσκολα αφού σε μερικά σημεία έπρεπε να φρενάρω από τα 200 στα 50 χλμ./ώρα. Χάσαμε αρκετό χρόνο πίσω από την σκόνη των προπορευόμενων, αλλά το αυτοκίνητο λειτουργεί ρολόι».

Cyril Despres: «Αφού χάσαμε την κεραία, αποφασίσαμε να το πάμε πιο χαλαρά. Τα τελευταία 40 χιλιόμετρα δεν είχαμε δυνατότητα προειδοποίησης για μοτοσικλέτες μπροστά μας και δεν θέλαμε να το ρισκάρουμε. Μπορεί να είμαστε 10 λεπτά πίσω αλλά όπως στο Ντακάρ δεν έφτασε και το τέλος του κόσμου».

Τύπος διαδρομής: στενή, γρήγορη, δύσκολη για προσπεράσεις

Καιρικές συνθήκες: πολύ ζέστη, θερμοκρασίες στους 45°C

Μέση ταχύτητα: 126 χλμ./ώρα
Μέγιστη ταχύτητα: 203 χλμ./ώρα

Η γενική κατάταξη
1. LOEB Sébastien (FRA) / ELENA Daniel (MON), Peugeot 3008DKR, 2h33m31s

2. AL ATTIYAH Nasser (QAT) / BAUMEL Matthieu (FRA),  Toyota Hi-Lux, +28s

3. SAINZ Carlos (ESP) /CRUZ Lucas (ESP), Peugeot 3008 DKR, +1m56s

4. DE VILLIERS Giniel (ZAF) / VON ZITZEWITZ Dirk (ZAF), Toyota Hi-Lux, +2m5s

5. ROMA Joan (ESP) / HARO Alex (ESP), Toyota Hi-Lux, +2m56s

fghf1 fghf2 fghf3 fghf4

Νίκος Τσάδαρης