Μία και μόνο κάμερα ταχύτητας έχει αποφέρει στο βρετανικό δημόσιο το αστρονομικό ποσό των 1,5 εκατ. λίρων (ήτοι περίπου 1,76 εκατ. ευρώ) από πρόστιμα κι όλα αυτά σε μόλις 6 μήνες!

Όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, η κάμερα έχει τοποθετηθεί σε δρόμο στη διοικητική περιφέρεια του Λονδίνου ονόματι Ίλιγκ. Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα η συγκεκριμένα κάμερα ταχύτητας είναι η πιο… παραγωγική της βρετανικής πρωτεύουσας, αποδίδοντας το 1/3 των προστίμων ολόκληρης της πόλης!

Τοποθετημένη σε σημείο με όριο ταχύτητας τα 50 χλμ/ώρα (για την ακρίβεια 30μίλια/ώρα), η κάμερα έκοψε 15.000 πρόστιμα σε οδηγούς που ξεπερνούσαν το όριο. Τοποθετήθηκε στο σημείο τον Απρίλιο και έπιασε τον παραπάνω αριθμό μέχρι τον περσινό Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία, η κάμερα τοποθετήθηκε με στόχο την προστασία εργατών που αντικαθιστούσαν μια παλιά γέφυρα στο σημείο.

Η αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης κάμερας αποκαλύφθηκε όταν ο οδηγός Terry Payne έλαβε μια κλήση και ζήτησε επιπλέον πληροφορίες από την μητροπολιτική αστυνομία. Συγκεκριμένα πληροφορήθηκε ότι το μέσο καταγραφής παραβάσεων είχε σαν αποτέλεσμα να βεβαιωθούν 14.544 πρόστιμα τους πρώτους 6 μήνες.

«Νομίζω ότι το γενικότερο νόημα είναι ότι οι άνθρωποι απλώς δεν γνωρίζουν ότι οδηγούν σε περιοχή 50 χλμ/ώρα. Οι πινακίδες θα έπρεπε να είναι πιο ευδιάκριτες», δήλωσε ο Payne. speeihdfa2 speeihdfa3 speeihdfa4