Το 2016 η Opel ξεκίνησε δυναμικά: Στις 14 Ιανουαρίου δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες του GT Concept. Η αντίδραση της διαδικτυακής κοινότητας Opel ήταν συγκλονιστική καθώς γιόρτασε το σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του. Αυτή έγινε στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου και χάρισε στο όμορφο διθέσιο τον τίτλο του «Car of the Show».

opelmodels1

Επίσης στη Γενεύη, το νέο Astra αναδείχτηκε ευρωπαϊκό «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016». Από τότε διαφαινόταν ότι το Astra θα γίνει bestseller (μέχρι σήμερα έχουν παραγγελθεί πάνω από 300.000 εκδόσεις hatchback και station wagon του μοντέλου). Μαζί του, το Opel Mokka X, το δεύτερο νέο μοντέλο που παρουσιάστηκε στη Γενεύη.

opelmodels2Τον Απρίλιο, ο τομέας επαγγελματικών οχημάτων Opel γιόρτασε την παραγωγή του 750.000ού Vivaro, που πέρασε από τη γραμμή παραγωγής του Luton, Αγγλία. Ένα ακόμα «διαστημόπλοιο» και συγκεκριμένα το νέο Opel Zafira, εμφανίστηκε στον ορίζοντα με Wi-Fi hotspot, ανέσεις επιπέδου «lounge» για μέχρι επτά επιβάτες και φρέσκια σχεδίαση.

opelmodels3

Τα εργοστάσια της Opel σε Kaiserslautern και Dudenhofen είχαν και αυτά την τιμητική τους ανοίγοντας τις πύλες τους στο κοινό για τα γενέθλια των 50 χρόνων τους. Το νέο Opel Arena στο Mainz εγκαινιάστηκε επίσημα τον Αύγουστο με τον αγώνα μεταξύ Mainz 05 και Liverpool, και τον πρεσβευτή της μάρκας Opel και προπονητή της Liverpool, Jürgen Klopp, να κάθεται στον πάγκο. Με τη χορηγία του σταδίου, η Opel συνεχίζει τη δέσμευσή της στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τα grassroots πρωταθλήματα.

Το Σεπτέμβριο, το Ampera-e βρέθηκε στο προσκήνιο της δημοσιότητας στο Σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού. Η ηλεκτρική αυτονομία των 500+ km (με βάση το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης σε km: >500, προκαταρτική τιμή), του δίνει προβάδισμα 100 km έναντι του πλησιέστερου ανταγωνιστή της κατηγορίας.

opelmodels5

Όμως το 2016 σηματοδοτήθηκε και με αγωνιστικές επιτυχίες, καθώς ο Marijan Griebel κατέκτησε τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Junior Rally με το Adam R2. Αυτό σημαίνει ότι ήταν ο πρώτος ευρωπαίος πρωταθλητής ράλι από τη Γερμανία σε 15 χρόνια. Ένα ακόμα Opel προκάλεσε αίσθηση: το Karl Rocks κυκλοφόρησε με εμφάνιση τολμηρού off-roader.

opelmodels6

Το Νοέμβριο, η Opel αποκάλυψε τη στρατηγική της για την επόμενη χρονιά. Και το όνομα αυτής «7 το 17», δηλαδή επτά πρεμιέρες το 2017.

Η νέα ναυαρχίδα της μάρκας κάνει την αρχή: το Insignia, πλήρως ανασχεδιασμένο και ζυγίζοντας μέχρι 175 kg λιγότερο από τον προκάτοχό του, θα κάνει το ντεμπούτο του στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Το μεγαλύτερο επιβατικό μοντέλο της Opel διατίθεται σαν πεντάθυρο sedan με την ονομασία Grand Sport και ως Sports Tourer station wagon. Επιπλέον, υπάρχει η έκδοση περιπέτειας Country Tourer.

opelmodels7

Την άνοιξη, το Ampera-e θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή καριέρα του, και αμέσως μετά θα ακολουθήσει το νέο crossover μοντέλο της κατηγορίας B, το Crossland X. Επόμενα στη λίστα είναι το ευέλικτο, ταξιδιάρικο Vivaro και το συμπαγές και στυλάτο CUV Grandland X.

Συνοψίζοντας, ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann δήλωσε: «Ανακοινώσαμε τη μεγαλύτερη προϊοντική επέλαση στην ιστορία της εταιρείας και κρατάμε τις υποσχέσεις μας: 29 νέα μοντέλα από το 2016 μέχρι το 2020».   opelmodels4Νίκος Τσάδαρης