Η Ford αποκάλυψε δύο ειδικές εκδόσεις της Mustang με μοναδικό στυλ και προηγμένο εξοπλισμό για τους ευρωπαίους πελάτες.

Η νέα Mustang Black Shadow Edition εξοπλίζεται με αποκλειστικές μαύρες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και μαύρες λεπτομέρειες αμαξώματος.

Από την άλλη, η Mustang Blue Edition αποπνέει το πνεύμα των κλασικών μοντέλων Mustang που ήταν βαμμένα σε εντυπωσιακές αποχρώσεις Grabber», υιοθετώντας ένα Grabber Blue αμάξωμα με σπορ ρίγες.

Και τα δύο μοντέλα διατίθενται σε έκδοση fastback και προσφέρουν εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών όπως θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα καθίσματα, σύστημα επικοινωνίας & ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford με πλοήγηση και ένα premium ηχοσύστημα.

Mustang Black Shadow Edition

frdmst2

Η Mustang Black Shadow Edition θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία με τον 5.0L V8 κινητήρα 421 ίππων της Ford και 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο από τον Ιανουάριο του 2017.

Διατίθεται με τέσσερις χρωματικές επιλογές (Platinum White, Triple Yellow, Race Red και Grabber Blue), ενώ το μοναδικό στυλ αμαξώματος περιλαμβάνει έμβλημα μαύρου Pony για τη μάσκα GT, αποκλειστικές μαύρες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών με σχέδιο ακτίνων Y, μαύρες ρίγες στο φούσκωμα του καπό και χαμηλά στο πλάι μεταξύ των θόλων, αλλά και μαύρα λογότυπα 5.0-litre στα εμπρός φτερά.

Το υψηλών προδιαγραφών μοντέλο περιορισμένης έκδοσης παραγωγής προσφέρει αισθητήρες παρκαρίσματος, θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα εμπρός καθίσματα, ένα premium ηχοσύστημα ShakerPro με 12-ηχεία και ένα ισχυρό subwoofer 8 ιντσών στο πορτμπαγκάζ, πολυτελές μαύρο δερμάτινο σαλόνι με εντυπωσιακές ραφές στον πίνακα οργάνων και ασορτί ένθετα στις πόρτες.

Mustang Blue Edition

frdmst3

Οι χαρακτηριστικές αποχρώσεις Grabber της Ford (που ονομάστηκαν έτσι λόγω της ικανότητάς τους να τραβάνε την προσοχή) λανσαρίστηκαν για πρώτη φορά με τις 1969 Shelby GT350 και GT500.

Από τότε, η Ford προσφέρει κάθε τόσο τη Mustang σε περισσότερες από 20 διαφορετικές αποχρώσεις Grabber μεταξύ των οποίων οι Grabber Orange, Grabber Yellow και Grabber Lime, με τα μοντέλα που είναι βαμμένα σε απόχρωση Grabber να προσελκύουν από παλιά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των συλλεκτών.

Η νέα Mustang Blue Edition διατίθεται τώρα για παραγγελία είτε με τον 5.0L V8 της Ford 421 ίππων ή με τον οικονομικό 317 PS 2.3 EcoBoost 317 ίππων και εξάρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο, και προσφέρει ένα εντυπωσιακό εξωτερικό σε Grabber Blue που αναδεικνύεται με μαύρες ρίγες στο καπό και την οροφή, αλλά και μαύρες, πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών.

Και οι δύο νέες ειδικές εκδόσεις περιλαμβάνουν το σύστημα SYNC 3 της Ford με οθόνη αφής 8 ιντσών, που επιτρέπει στους οδηγούς να εντοπίζουν γειτονικά καφέ, σταθμούς ανεφοδιασμού ή πάρκινγκ αυτοκινήτων, σταθμούς τρένων, αεροδρόμια και ξενοδοχεία πιέζοντας απλά ένα μπουτόν και λέγοντας «I need petrol» και «I need to park».

Η Mustang στην Ευρώπη

Η Ford Mustang 5.0-litre V8 fastback με μηχανικό κιβώτιο επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,8 δευτερόλεπτα, ενώ το μοντέλο 2.3L EcoBoost fastback επίσης με μηχανικό κιβώτιο σε 5,8 δευτ.

Σχεδόν 23.000 Mustang έχουν πουληθεί και παραγγελθεί στην Ευρώπη από το καλοκαίρι του 2015 που λανσαρίστηκε το θρυλικό, σπορ αυτοκίνητο. Περίπου τα δύο τρίτα εξ αυτών ήταν μοντέλα fastback. Κόκκινο, γκρι και μαύρο είναι τα πιο δημοφιλή χρώματα της Mustang στην Ευρώπη και το 64% των πελατών επιλέγει τον V8 κινητήρα. Τα μοντέλα EcoBoost είναι πιο δημοφιλή στη Ν. Ευρώπη.

Ανάμεσα στους πιο φανατικούς οπαδούς της Mustang είναι ο Adelbert Engler από το Βέλγιο, που έχει δημιουργήσει μία συλλογή από 5.500 μοντέλα Mustang υπό κλίμακα, καθώς και αρκετά κλασικά μοντέλα κανονικών διαστάσεων.

Τέλος, στα 97 του, ο Lennart Ribring από τη Σουηδία είναι από τους γηραιότερους ευρωπαίους οπαδούς της Mustang. Ο Ribring ήταν ένας από τους πρώτους πελάτες στη γενέτειρά του Σουηδία που αγόρασε μία από τις πρώτες Mustang του 1960, και τώρα είναι περήφανος ιδιοκτήτης μιας νέας 5.0L V8 Ford Mustang fastback.

Νίκος Τσάδαρης