Η εικονιζόμενη Rolls-Royce Phantom είναι ένα «παλάτι» πάνω σε ρόδες και ένα από τα πιο κομψά αυτοκίνητα που φτιάχτηκαν ποτέ στη Βρετανία.

Το όχημα του 1926 αναμένεται να βγει σε δημοπρασία και πιστεύεται, σύμφωνα με τη Daily Mail, πως θα πιάσει 700.000 λίρες.

Η Phantom φτιάχτηκε για λογαριασμό του οικονομικού διευθυντή του Woolworths, Clarence Gasque, ως δώρο- έκπληξη για τη σύζυγό του Maude, με έμπνευση τη… Μαρία Αντουανέττα.

Για να εξασφαλίσει πως θα εντυπωσίαζε τη γυναίκα του ο Gasque δεν υπολόγισε καθόλου τα έξοδα με αποτέλεσμα το πίσω κάθισμα να κοστίζει περισσότερο από ένα μέσο σπίτι.

Το πρότζεκτ του αυτοκινήτου κράτησε δέκα μήνες και οι ειδικοί περιέγραψαν την τελική μορφή του ως «τίποτα λιγότερο από ένα εκπληκτικό παλάτι».

Ο Gasque αγόρασε τον σκελετό του αυτοκινήτου και μέρος του κινητήρα από τη Rolls-Royce για 1600 λίρες και τα έδωσε στον κατασκευαστή Charles Clark, με επικεφαλής τότε κάποιον κύριο Barnett, με αίτημα το design του οχήματος να είναι γαλλικό.

Αγωνιζόμενος να εμπνευστεί για να φτιάξει το αυτοκίνητο ο Barnett επισκέφθηκε το Victoria and Albert Museum του Λονδίνου όπου είδε ένα κάθισμα της Μαρίας Αντουανέττας.

Αυτό ήταν, είχε βρει την ιδέα που αναζητούσε. Τότε κάλεσε τεχνίτες από το Aubusson της Γαλλίας που επί μήνες εργάστηκαν για την ταπετσαρία του πίσω καθίσματος με κόστος, τότε, 500 λίρες.

Οι επιβάτες θα μπορούσαν να κάθονται χαλαροί απολαμβάνοντας εικόνες Ροκοκό και Μπαρόκ αλλά και τα γυμνά χερουβείμ της οροφής.

Για να χαλαρώνουν στη διάρκεια των μετακινήσεών τους οι Gasque χρησιμοποιούσαν το μικρό μπαράκι του αυτοκινήτου, το οποίο έχει επίσης μπουντουάρ, εσωτερικό φωτισμό, καθίσματα αναδιπλούμενα, κούκο και επένδυση από ξύλο.

amaxiam2 amaxiam3 amaxiam4 amaxiam5 amaxiam6 amaxiam7 amaxiam8 amaxiam9