Η VW άναψε το πράσινο φως στη Seat να προχωρήσει στην παραγωγή του IBX Concept, κάτι που θα γίνει στο Martorell της Ισπανίας, δίπλα στον «αδελφό», Audi Q3.

Το μεγάλο αφεντικό του ομίλου, η VW, συναίνεσε τελικά, στο να παραχθεί το IBX Concept, ένα πρωτότυπο που μας έδειξε η Seat στην προηγούμενη έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο. Η είδηση αυτή δημοσιεύτηκε από την ισπανική εφημερίδα «ABC» και κάνει λόγο πως το νέο compact SUV / Crossover της ισπανικής εταιρείας θα κατασκευάζεται στο εγχώριο εργοστάσιο του Martorell, από τις γραμμές παραγωγής του οποίου βγαίνει το Audi Q3. Τα δύο μοντέλα θα μοιράζονται την πλατφόρμα.

Σημαντική πληροφορία είναι πως το αυτοκίνητο παραγωγής θα είναι 5θυρο, σε αντίθεση με το τρίπορτο πρωτότυπο IBX. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τέλος, τα υψηλά ιστάμενα στελέχη της ισπανικής εταιρείας εξετάζουν τις παραγωγικές δυνατότητες του εργοστασίου του Martorell, ώστε να «χωρέσει» σε αυτό και το νέο Seat. H έκδοση παραγωγής του ισπανικού οχήματος ελεύθερου χρόνου αναμένεται να κάνει ντεμπούτο κάποια στιγμή μέσα στο 2014.

Πηγή: autotriti.gr