Η Suzuki δίνει το «παρών» στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην Ευρώπη το ανανεωμένο S-Cross και το ολοκαίνουριο compact crossover, Ignis.

Ένα από τα βασικά εκθέματα της ιαπωνικής φίρμας θα είναι το S-Cross, με πλήρως ανανεωμένο εξωτερικό σχεδιασμό και αναβαθμισμένη ποιότητα εσωτερικού.

Ο ξεκάθαρος SUV σχεδιασμός του αποπνέει δύναμη και αξιοπιστία, ενώ μηχανικά, οι εξαιρετικά αποδοτικοί turbo κινητήρες BoosterJet 1.0 και 1.4 λίτρων με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού (έχουν αντικαταστήσει τον υπάρχοντα βενζινοκινητήρα 1.600 κυβικών εκατοστών), εξασφαλίζουν επιδόσεις και οικονομία με καταναλώσεις εφάμιλλες μικρών αυτοκινήτων πόλης.

Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

suz-S-Cross

Παράλληλα, θα κάνει την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα το νέο Ignis, ένα compact crossover με όμορφο σχεδιασμό και υψηλή λειτουργικότητα.

Το μινιμαλιστικό εξωτερικό design δείχνει «φρέσκο» και μοντέρνο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά, ενώ το εσωτερικό είναι η επιτομή της λειτουργικότητας.

Φυσικά, σαν γνήσιο «τέκνο» της Suzuki, το μοντέλο θα διατίθεται και με σύστημα τετρακίνησης. Οι πωλήσεις του στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2016.

suz-Ignis

Νίκος Τσάδαρης