Στις 31 Αυγούστου η Opel γιόρτασε την επίσημη έναρξη παραγωγής του νέου Mοkka X στη Σαραγόσα της Ισπανίας. Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Opel Group οδήγησε το πρώτο νέο Mokka X εκτός της γραμμής παραγωγής. Στη συνέχεια, ο Dr. Neumann είχε την ευκαιρία να συναντήσει συνδικαλιστές και να μιλήσει στο εργατικό δυναμικό κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Δημαρχείο. Στην ομιλία του τόνισε την ανταγωνιστικότητα του εργοστασίου. Μετά την έναρξη παραγωγής, ο Dr. Neumann είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Javier Lambán, Πρόεδρο της Αραγονίας. Τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη της Κυβέρνησης της Αραγονίας και τον ενημέρωσε για τα μεσοπρόθεσμα σχέδια της εταιρίας.

Του Νίκου Τσάδαρη

«Η προσαρμογή του Ισπανικού εργοστασίου για το λανσάρισμα του Opel Mokka και τώρα του νέου Mokka X υλοποιήθηκε με απόλυτη τελειότητα. Είναι κάτι που επιτεύχθηκε σε χρόνο ρεκόρ χάρη στον άριστο προγραμματισμό, τον καλό συντονισμό όλων των εμπλεκομένων μερών και στη δέσμευση όλων των εργαζομένων» δήλωσε ο Dr. Neumann.

cq5dam.web.1280.1280 (1)

«Η Opel αποτελεί ζωτικό τμήμα της Ισπανικής βιομηχανίας αυτοκινήτου και της περιοχής. Χαιρόμαστε που η Opel, Νο1 ιδιώτης εργοδότης στην Αραγονία, συνεχίζει να επενδύει εδώ, στην παραγωγή ενός από τα σημαντικότερα μοντέλα μας» δήλωσε ο Lambán.

Η εξωτερική σχεδίαση του νέου Mokka X προδίδει την τολμηρή προσωπικότητά του, ενώ στο εσωτερικό, τα προηγμένα συστήματα IntelliLink infotainment είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν σε ένα λειτουργικό και εργονομικό ταμπλό. Μαζί με το σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας καιΝ εξυπηρέτησης Opel OnStar, κάνουν το Mokka X το καλύτερα συνδεδεμένο συμπαγές SUV της Ευρωπαϊκής αγοράς.

cq5dam.web.1280.1280 (2)

Σημειώνουμε εδώ ότι, η Opel έχει καθιερωθεί στην πρώτη θέση της Ισπανικής αγοράς επιβατικών αυτοκινήτων. Με πωλήσεις περίπου 62.000 επιβατικών μοντέλων μέχρι τον Ιούλιο του 2016 (+21,8%), αύξησε το μερίδιό της κατά 0,74 ποσοστιαίες μονάδες στο 8,46%.

cq5dam.web.1280.1280