Από την 1η Ιουνίου 2016, η Kosmocar Α.Ε. εισαγωγέας του ομίλου Volkswagen αναλαμβάνει την αποκλειστική εισαγωγή και διανομή των αυτοκινήτων και ανταλλακτικών Skoda στην Ελλάδα, σε συνέχεια της επιτυχημένης της συνεργασίας με την VW τα τελευταία 46 χρόνια.

«Σε συνεργασία με την Kosmocar Α.Ε., θα ενισχύσουμε τις πωλήσεις μας και την παροχή υπηρεσιών στην ελληνική αγορά», δήλωσε ο Werner Eichhorn, μέλος του δ.σ. της Skoda και συμπλήρωσε: «H Kosmocar είναι μια πολύ αξιόπιστη και έμπειρη εταιρεία και ως εκ τούτου ο καλύτερος δυνατός συνεργάτης».

Από την 1η Ιουνίου η Skoda θα ενισχύσει τη θέση της στην ελληνική αγορά αυτοκινήτων σε συνεργασία με την Kosmocar, η οποία έχει αποδεδειγμένα μακροχρόνια κι επιτυχημένη συνεργασία με τον όμιλο VAG. Στα επόμενα χρόνια, η μάρκα θα αναπτύξει την γκάμα των αυτοκινήτων της με γοργούς ρυθμούς ενσωματώνοντας μοντέρνα σχεδιαστικά πρότυπα. Στόχος του τσέχου κατασκευαστή αυτοκινήτων είναι η σταθερή αύξηση των πωλήσεων στην Ελλάδα.

Ποια είναι η Skoda Auto

  • Είναι ένας από τους ιστορικότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1895 και τα κεντρικά γραφεία της παραμένουν μέχρι σήμερα στο Mladá Boleslav.
  • Τα μοντέλα που διαθέτει σήμερα η μάρκα είναι τα: Citigo, Fabia, Rapid, Octavia, Yeti και Superb.
  • Το 2015 παραδόθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα στον κόσμο.
  • Ανήκει στην Volkswagen από το 1991 και κατασκευάζει/εξελίσσει ανεξάρτητα τα αυτοκίνητά της, όπως επίσης εξαρτήματα, μηχανές και κιβώτια ταχυτήτων.
  • Δραστηριοποιείται σε τρεις τοποθεσίες της Τσεχίας, κατασκευάζει στην Κίνα, Ρωσία, Σλοβακία και Ινδία κυρίως σε συνεργασία με τον όμιλο, όπως επίσης και στην Ουκρανία και Καζακστάν μέσω τοπικών εταίρων.
  • Απασχολεί πάνω από 26.600 άτομα παγκοσμίως και δραστηριοποιείται σε πάνω από 100 αγορές.

Νίκος Τσάδαρης