Η Porsche έφερε στη δημοσιότητα τρία νέα βίντεο, που εξηγεί καλύτερα τη λειτουργία των νέων κιβωτίων που θα εξοπλίζεται η νέα Porsche 911 το 2012.

Στα τρία νέα βίντεο, η Porsche εξηγεί με κάποιες λεπτομέρειες τη διαδικασία λειτουργίας των νέων κιβωτίων, χειροκίνητων και αυτόματων (PDK). Σχετικά με το 7 σχέσεων χειροκίνητο κιβώτιο, προσφέρει στον οδηγό μια σπορτίφ αίσθηση από την πρώτη έως και την έκτη σχέση, ενώ η έβδομη διαθέτει την αραιότερη κλιμάκωση για την μείωση της κατανάλωσης καύσιμου.

Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων PDK 7 σχέσεων λειτουργεί με την ίδια σχεδόν φιλοσοφία. Από την πρώτη έως την έκτη σχέση, προσφέρει στον οδηγό την μέγιστη απόδοση του αυτοκινήτου, ενώ με την έβδομη θα εξοικονομεί καύσιμα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, οτι το θα διαθέτει και ένα σύστημα στο PDK που ονομάζεται «Coasting», το οποίο βάζει τη «νεκρά» κάθε φορά που ο οδηγός σταματά την πίεση του δεξιού πεντάλ.

Τέλος, η θέση του λεβιέ ταχυτήτων βρίσκεται πιο κοντά στον οδηγό σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, με αποτέλεσμα να είναι πιο γρήγορη η αλλαγή των σχέσεων.

Πηγή: autotriti.gr