Υπάρχουν πολλές τετράτροχες «κούκλες» που μπορεί να θαυμάσει κανείς στην διεθνή έκθεση αυτοκινήτων στο Javits Center στη Νέα Υόρκη: τζάγκουαρ, Corvettes, Range Rover…

Και έπειτα, υπάρχουν οι Elizabeth και Brittany. Με το μαύρο της φόρεμα και τα κατακόκκινα ψηλοτάκουνά της η Elizabeth Smith (είχε κερδίζει τον τίτλο Miss Hawaiian Tropic Beauty 2014), χαμογελά μπροστά από το ένα Toyota, το αγωνιστικό αυτοκίνητο του επαγγελματία οδηγού του NASCAR, Kyle Busch. Το σόου ολοκληρώνεται απόψε.

«Οι άνθρωποι λένε ”είσαι απλά ένα μοντέλο”», λέει η σωσίας της Μέγκαν Φοξ. «Τους απαντώ, ότι ναι είμαι μοντέλο, αλλά επίσης γνωρίζω και από αυτοκίνητα». Για εκείνη, δεν είναι εύκολο να αποκρούσει τα σεξιστικά στερεότυπα καθώς ποζάρει σε μια περιστρεφόμενη πλατφόρμα και πίσω από μια τζαμαρία, σαν σε ζωολογικό κήπο.

WEOAHHA1
Η Elizabeth Smith

Κατά το παρελθόν, η 26χρονη Smith εργαζόταν ως αναλυτής οικονομικών δεδομένων στο Ορλάντο και ονειρευόταν μια δουλειά που θα της επέτρεπε να ταξιδεύει. Στο σόου αυτοκινήτου, έγινε πράξη η ευχή της: πριν τη Νέα Υόρκη, βρισκόταν στο Ντάλας, στην Ατλάντα και στο Σικάγο. Η Toyota, όπως και οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, διοργανώνουν λαμπερά πάρτι στα εγκαίνια σε κάθε πόλη που φιλοξενούνται εκθέσεις. Αλλά η Smith δεν ήταν καλεσμένη σε κανένα από αυτά. Όπως παραδέχτηκε, πέρασε τις ώρες της, τρώγοντας μόνη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. «Αυτές είναι αρκετά μοναχικές ημέρες», παραδέχεται.

H Angela Fong, μια 31 ετών πρώην επαγγελματίας παλαιστής που εργάζεται για λογαριασμό της Nissan τα τελευταία χρόνια, έχει παραστεί πάντως σε πάρτι της εταιρείας.

WEOAHHA2
H Angela Fong

Η έκθεση στη Νέα Υόρκη, σηματοδοτεί το τέλος της σεζόν που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η δουλειά είναι απαιτητική μιας και πραγματοποιούνται 10 με 14 σόου το χρόνο-όπερ και σημαίνει 200 ημέρες το χρόνο στο δρόμο.

Ο Ken Paul, ένας άντρας και βετεράνος στη Nissan, είναι 50 ετών όπου κατά το παρελθόν είχε όνειρο να γίνει ηθοποιός. Όπως δηλώνει, ανησυχεί για το μέλλον, δηλώνοντας πως έχει βρει τη λύση: βαφή στα μαλλιά και γυμναστήριο ώστε να «ξεγελάσει» και να δείχνει νεότερος.

Η Hedy Popson, ξεκίνησε την καριέρα της στις εκθέσεις αυτοκινήτων, όταν ήταν 19 ετών, το 1989 όταν τα ρούχα θύμιζαν «Δυναστεία». Όπως δηλώνει το ρεπορτάζ στη NYP, τα μοντέλα περνούν από δεκαπενθήμερη εκπαίδευση για τα αυτοκίνητα που καλούνται να παρουσιάσουν. «Οι πελάτες ρωτούν και απίθανες ερωτήσεις, όπως «αν τα δερμάτινα καθίσματα προκαλούν φαγούρα και αν υπάρχουν ειδικές θήκες για τα ποτηράκια των παιδιών», λέει η 45χρονη McKiniry της Jaguar.

WEOAHHA4
Η Brittany Berndt

Η 44χρονη Laura Voss, πρώην Miss Wisconsin που έγινε μοντέλο της – Nissan, θυμάται την καλύτερη ατάκα: «Έχω 8 γάτες, μπορώ να χωρέσω ισάριθμα κοφίνια στο πίσω κάθισμα;». Αυτό ωστόσο, δεν είναι τίποτα για την 29χρονη Brittany Berndt της Porsche η οποία έμεινε άφωνη όταν ένας πελάτης τη ρώτησε: «Είσαι απλά ένα όμορφο πρόσωπο ή έχεις και μυαλό;»…

WEOAHHA3
Ο Ken Paul

WEOAHHA5