Μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με κόστος 2.400.000 ευρώ, είναι δυνατό να υπάρχει; Τον Άγγλο Τομ Χάρτλεϊ, έμπορο πολυτελών αυτοκινήτων, δεν φαίνεται να τον απασχολεί και ιδιαίτερα η οικονομική κρίση και έβαλε σε αγγελία μια μεταχειρισμένη Bugatti Veyron με τιμή πώλησης 2,4 εκατ. ευρώ! Μάλιστα, δεν πρόκειται για την κανονική έκδοση του υπεραυτοκινήτου, αλλά για τη «Super Sport» έκδοση!

Η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι 431 χλμ/ώρα, αν και η εταιρία έχει βάλει κόφτη στα 413 για να μην καούν τα ελαστικά! Εξίσου εντυπωσιάζουν και οι υπόλοιποι αριθμοί του πρώτου αυτοκινήτου στις λίστες με τα ακριβότερα άλλα και γρηγορότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν: η επιτάχυνση του εντυπωσιάζει, με τα πρώτα 100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 2,2 δευτ., τα 200 σε 6,7 ενώ για να διανύσει ένα μίλι (1,6 χλμ) χρειάζεται μόλις 23,6 δευτ.! Ο 8λιτρος κινητήρας του αποδίδει 1200 ίππους, 200 περισσότερους από την «απλή» έκδοση.

Το συγκεκριμένο μοντέλο που έχει τεθεί προς πώληση, είναι το δεύτερο που παράχθηκε από τα συνολικά 30 μόλις αντίτυπα της Super Sport έκδοσης και πρόκειται για αυτό που είχε εμφανιστεί στην τελευταία έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Επιπλέον, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία τα 5 πρώτα αντίτυπα που παρήχθησαν, ήταν πανομοιότυπα με το μοντέλο που έσπασε το ρεκόρ Γκίνες!

Ο Τομ Χάρτλεϊ, που αγαπούσε τις επιδόσεις αλλά ήθελε να βάλει την προσωπική του πινελιά στην σχεδίαση, προχώρησε σε ορισμένες αλλαγές. Επέλεξε για χρώμα το μεταλλικό μαύρο, ενώ μικρο-αλλαγές έκανε και στην καμπίνα του αυτοκινήτου, μια εκ των οποίων ήταν η προσθήκη πορτοκαλί καθισμάτων!

Το αυτοκίνητο που τίθεται προς πώληση, έχει διανύσει μόλις 1.390 χιλιόμετρα και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν και συνοδεύουν την αγγελία, είναι σε άριστη κατάσταση.

Όπως δήλωσε ο Χάρτλεϊ: «Πρόκειται για μια φανταστική ευκαιρία να αποκτήσει κανείς το πρώτο Super Sport που βγήκε στην αγορά». Τώρα τι ακριβώς «ευκαιρία» εννοούσε με τιμή 2,4 εκατ. ευρώ, είναι κάτι που μόνο αυτός γνωρίζει…