Βουτιά μεγαλύτερη του 15% κατέγραφε σήμερα η μετοχή της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault στο χρηματιστήριο του Παρισιού, μετά την ανακοίνωση έρευνας στα γραφεία της εταιρίας, που ενδεχομένως συνδέεται με τις «συνέπειες της υπόθεσης των τροποποιημένων κινητήρων της Volkswagen», σύμφωνα με εργατικό συνδικάτο.

Στις 13:30 ώρα Ελλάδας, η μετοχή της Renault κατέγραφε απώλειες άνω του 20% στα 68,72 ευρώ. Η υποχώρησή της επηρέαζε και την μετοχή της PSA Peugeot Citroën, που κατέγραφε πτώση άνω του 7%, σε μια αγορά που σημείωνε απώλειες 3,1%.

Νωρίτερα, συνδικαλιστικές πηγές είπαν ότι οι γαλλικές αρχές για τη δίωξη οικονομικού εγκλήματος (DGCCRF) πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα έρευνες σε πολλές εγκαταστάσεις της εταιρίας στην περιοχή του Παρισιού.

«Αστυνομικοί του σώματος DGCCRF πραγματοποίησαν έφοδο σε διάφορες εγκαταστάσεις της Renault την περασμένη Πέμπτη», σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου CGT.

Οι «κλάδοι» που επηρεάζονται «υποδηλώνουν σαφώς» ότι αυτές οι έρευνες «σχετίζονται με τις συνέπειες της υπόθεσης των τροποποιημένων κινητήρων της Volkswagen», ανέφερε το συνδικάτο, το μεγαλύτερο του ομίλου.

Πιέσεις δέχονταν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, με την Fiat Chrysler να υποχωρεί 10% ύστερα από την προσωρινή αναστολή της διαπράγμευσής της, και την Peugeot να σημειώνει απώλειες 8,10%.