Η Ford Chip Ganassi Racing αποκάλυψε τα ονόματα των οδηγών του νέου Ford GT στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) της FIA για το 2016. Πρόκειται για τους Marino Franchitti, Stefan Mücke, Olivier Pla και Andy Priaulx.

Η Ford τρέχει με δύο αυτοκίνητα στο WEC και με δύο στο IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Οι δύο ομάδες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους τον Ιούνιο σε μία κοινή προσπάθεια με τέσσερα αυτοκίνητα στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής στον κόσμο, στο Le Mans 24 Hours, 50 χρόνια μετά τον ιστορικό τερματισμό 1-2-3. Το WEC θα επισκεφθεί τρεις ακόμα περιοχές στην Ευρώπη, Silverstone (Βρετανία), Nurburgring (Γερμανία) και Spa (Βέλγιο).

Ο Βρετανός Marino Franchitti είναι ειδικός στους αγώνες αντοχής και έχει τρέξει στο Le Mans πέντε φορές. Ο Γερμανός Stefan Mücke έχει πολλές νίκες WEC στο ενεργητικό του και είναι έτοιμος να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο στο Le Mans. Ο Γάλλος Olivier Pla, γνωρίζει επίσης από πρώτο χέρι τι σημαίνει άγριος ανταγωνισμός στο WEC. Ο Βρετανός Andy Priaulx είναι τρεις φορές νικητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC), ενώ έχει κερδίσει στο Nürburgring 24 Hours και μία θέση στο βάθρο στο Le Mans.

Ο Mücke σύντομα θα καθίσει στο τιμόνι του Ford GT με την ομάδα IMSA Ford Chip Ganassi Racing για το Roar Before the Rolex 24 στη Daytona, 8-10 Ιανουαρίου. Ο Mücke θα είναι ο τρίτος οδηγός του  #67 Ford GT στο Rolex 24 στη Daytona, που πραγματοποιείται 30-31 Ιανουαρίου δίπλα στους Ryan Briscoe και Richard Westbrook.

Το νέο Ford GT είναι η επιτομή της καινοτομίας Ford στην αεροδυναμική και τη κατασκευή ελαφρού  αμαξώματος από ανθρακονήματα. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο twin-turbo Ford EcoBoost V6, ο ισχυρότερος EcoBoost κινητήρας παραγωγής όλων των εποχών.

Το σύντομο βιογραφικό των 4 οδηγών έχει ως εξής:

Ο Marino Franchitti είναι μέλος μιας οικογένειας με τις επιδόσεις «γραμμένες» στο DNA της. Κέρδισε στο 12 Hours of Sebring με την Chip Ganassi Racing-Ford το 2014 – η πρώτη νίκη γενικής κατάταξης της Ford εκεί από το 1969.

Ο Stefan Mücke είναι καταξιωμένος οδηγός αγώνων. Ο Γερμανός έχει τρέξει στην κατηγορία GTE Pro του WEC από το 2012 που δημιουργήθηκε και γνωρίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής απ’ έξω κι ανακατωτά.

Ο Olivier Pla είναι ένα από τα επτασφράγιστα μυστικά στο χώρο της σπορ οδήγησης. Ο ‘αθόρυβος’ Γάλλος είναι τρομερά επιδέξιος οδηγός και γνώστης των υψηλών απαιτήσεων μιας τέτοιας κατηγορία.

Ο Andy Priaulx είναι τρεις φορές νικητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού  (WTCC), έχοντας  κερδίσει στο Nürburgring 24 Hours, το Sebring 12 Hours, και μία θέση στο βάθρο στο Le Mans.

Πρόγραμμα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής:

-17 Απριλίου: 6 Hours of Silverstone, Μ. Βρετανία

-7 Μαΐου: 6 Hours of Spa, Βέλγιο

-18/19 Ιουνίου: Le Mans 24 Hours, Γαλλία

-24 Ιουλίου: 6 Hours of Nürburgring, Γερμανία

-3 Σεπτεμβρίου: 6 Hours of Mexico City, Μεξικό

– 17 Σεπτεμβρίου: 6 Hours of Circuit of the Americas (Lone Star Le Mans), ΗΠΑ

– 16 Οκτωβρίου: 6 Hours of Fuji, Ιαπωνία

-6 Νοεμβρίου: 6 Hours of Shanghai, Κίνα

– 19 Νοεμβρίου: 6 Hours of Bahrain, Μπαχρέιν

Νίκος Τσάδαρης